«Ο άγνωστος ήρωας ενός εστιατορίου», είναι ο τίτλος του βίντεο του BBC για τον Βασίλη Κάτσιο, τον Έλληνα λαντζιέρη του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Pied a Terre, στο Λονδίνο.

Ο νεαρός Βασίλης Κάτσιος, έφυγε από την Ελλάδα για το Λονδίνο διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και βρέθηκε να δουλεύει σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, ενώ όπως αναφέρει το BBC στο αφιέρωμά του, ο Βασίλης είναι ο «άγνωστος ήρωας» του εστιατορίου.

«Στα βάθη οποιουδήποτε καλού εστιατορίου, υπάρχει ένας αόρατος ήρωας», αναφέρει χαρακτηριστικά το βίντεο που ξεκινά στην υποδοχή ενός εστιατορίου, όπου όλα είναι περιποιημένα, ενώ η κάμερα συνεχίζει την περιπλάνηση στα κάτω δωμάτια, όπου υπάρχει η κουζίνα.

«Πρέπει να σου αρέσει η καθαριότητα αλλιώς δεν μπορείς ποτέ να το κάνεις σωστά. Συνήθως εργάζομαι από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα» λέει ο Βασίλης Κάτσιος ενώ αναφέρει πως όταν σχολάει «νιώθω την ανακούφιση σαν να βγαίνω από τη φυλακή».

Παράλληλα, ο «άγνωστος ήρωας» του Pied a Terre δείχνει στην κάμερα το πώς καταστρέφει τα χέρια του η διαρκής επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά. Όσο για την αμοιβή του; 12 λίρες την ώρα συν το μερίδιό του από τα πουρμπουάρ.

Ο Βασίλης Κάτσιος δουλεύει ως λαντζιέρης τα δύο τελευταία χρόνια, στο τελευταίο σκαλί της ιεραρχίας, που σύμφωνα με το BBC, εάν δεν υπήρχε αυτό, το όλο σύστημα του εστιατορίου θα κατέρρεε.

Είναι η πρώτη του δουλειά από τότε που μετανάστευσε στη Βρετανία από την Ελλάδα.  Ο ίδιος δηλώνει πως του αρέσει πολύ να μαγειρεύει, αν κι ακόμα σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ωστόσο βλέπει την παρουσία του σε κουζίνες υψηλού επιπέδου ως μια ευκαιρία για να πάρει εμπειρία και ίσως να γίνει σεφ μια μέρα…

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο του BBC :

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr