Αυτό που θα ακουγόταν από εξωφρενικό έως και ιεροσυλία τα προηγούμενα χρόνια, δείχνει πιο κοντά στην υλοποίηση από ποτέ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που προέρχονται εκ των έσω από την γαλλική φίρμα.
Ο λόγος φυσικά για το θρυλούμενο SUV της Bugatti το μέλλον του οποίου εναπόκειται πλέον στην έγκριση των στελεχών του ομίλου VW, όπου και ανήκει η γαλλική φίρμα, καθώς η σχετική πρόταση έχει ήδη υποβληθεί.

Με αυτό δεδομένο και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του πρώτου SUV που θα φορέσει τα σήματα της Bugatti, οι πληροφορίες είναι μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι πρόκειται να αξιοποιήσει ως αφετηρία τον twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων που εφοδιάζει την Lamborghini Urus σε μια διαφορετική όμως παραλλαγή, επικουρούμενη από ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο αναμένεται να αυξήσει την προσφερόμενη ισχύ στους 1.000 ίππους.

Eπίσης, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το SUV της Bugatti αναμένεται να είναι σημαντικά ελαφρύτερο από τον περιπετειώδη εκπρόσωπο της Lamborghini το συνολικό βάρος του οποίου διαμορφώνεται σε 2,2 τόνους.

Από πλευράς σχεδίασης, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν σε ένα coupe SUV, το οποίο θα είναι αποκλειστικά τρίθυρο εξ ου και οι πρώτες αναφορές κατονομάζουν ως «coupe utility vehicle».
Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι αν το σχέδιο εγκριθεί από τους ιθύνοντες, θα πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές στο εργοστάσιο της Bugatti στο Molsheim για την υποδοχή ενός crossover μοντέλου το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να περιμένουμε πριν το 2023.