Κουνουπίδι τσιγαριαστό με ψητά φουντούκια και μανιτάρια
Το λάδι και το γάλα καρύδας θα δώσουν εξωτική γεύση στο φαγητό.
Spotlight
-
Καθηγητής του Χάρβαρντ: «Απεχθάνομαι το ιρανικό καθεστώς, αλλά έχει δίκιο – Ένοχες οι ΗΠΑ»
-
To Ίντερνετ βράζει επειδή μια παμπ δέχεται σκυλιά αλλά όχι παιδιά – Τους κατηγορούν για μισογυνισμό
-
Πέθανε ο μακροβιότερος ασθενής με COVID - Υπέφερε για 613 μέρες και πέρασε 50 μεταλλάξεις
-
Πώς ο πρίγκιπας Χάρι έκοψε επίσημα δεσμούς με το παλάτι
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 15′
Υλικά (για 3 μερίδες)
30 ml λάδι καρύδας ή σησαμέλαιο αν δεν βρίσκουμε καρύδας
600 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
350 γρ. λευκά μανιτάρια, σε τέταρτα
30 ml χυμό λάιμ
200 ml γάλα καρύδας
1 κουτ. σούπας κάρι, σκόνη
30 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. φουντούκια, ψημένα, χοντροσπασμένα
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κάρι, τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τον δυόσμο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις