Βενιζέλος : Η χώρα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα δημοκρατίας
«Αυτά που ζούμε στο Κοινοβούλιο θυμίζουν τη δεκαετία του 1960» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα Δημοκρατίας»
«Η χώρα αντιμετωπίζει ένα οξύ πρόβλημα Δημοκρατίας, κοινοβουλευτικών θεσμών, του κράτους δικαίου και κυρίως της δικαιοσύνης» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του που έχει τον τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας».
Μιλώντας δε για την κοινοβουλευτική διαδικασία είπε ότι «αυτά που ζούμε στο Κοινοβούλιο θυμίζουν τη δεκαετία του 1960».
«Η χώρα πρέπει να κάνει μία υπέρβαση και να αλλάξει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται. Αυτός που παρεμποδίζει αυτήν την αλλαγή είναι η ίδια η κυβέρνηση, η οποία θυσιάζει στο βωμό της παραμονής της για λίγο καιρό στην εξουσία την ίδια την προοπτική της χώρας» σημείωσε.
Ερωτηθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο κυβερνητικό σχηματισμό ο κ. Βενιζέλος είπε: «Ο Τσίπρας έχει στο χέρι του σε 151 βουλευτές έχοντας εκβιάσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ την οποία και κανιβαλίζει. Πρόκειται για έναν ώμο και χυδαίο εκβιασμό των δύο κυβερνητικών εταίρων πάνω όμως στο σώμα της χώρας πάνω στα εθνικά συμφέροντα».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.