Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα, όσον αφορά τους λόγους της συντριβής του ελικοπτέρου του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα στις 27 Οκτωβρίου, που οδήγησε στον θάνατο τον ισχυρό άνδρα των Αλεπούδων καθώς και ακόμα τρία άτομα.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από το πόρισμα, ένα εξάρτημα 30 εκατοστών το οποίο συνδέει το πεντάλ του πιλότου με τον μικρό έλικα στην ουρά του ελικοπτέρου μετακινήθηκε από τη θέση του, με συνέπεια το ελικόπτερο να αρχίσει να πέφτει και τελικά να συντριβεί.

Εικόνα από το ελικόπτερο και το σημείο που πιστεύεται ότι αποκολλήθηκε το εξάρτημα / Πηγή: Οργανισμός για την διερεύνηση ατυχημάτων που συμβαίνουν στον αέρα

Ο έλικας στην ουρά του ελικοπτέρου, άλλωστε, βοηθά στην σταθερότητα εν ώρα πτήσης, και όπως φάνηκε και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη στιγμή της πτώσης, το ελικόπτερο άρχισε σταδιακά να χάνει ύψος πριν πέσει στο έδαφος.

Το εξάρτημα που πιστεύεται ότι ευθύνεται για τη συντριβή / Πηγή: Οργανισμός για την διερεύνηση ατυχημάτων που συμβαίνουν στον αέρα

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος τύπος του ελικοπτέρου δεν είχε συνδεθεί με άλλα ατυχήματα και δεν είχε παρουσιάσει παρουσιάσει ανάλογα προβλήματα στο παρελθόν.

Εικόνα με το πώς λειτουργεί το εξάρτημα / Πηγή: Οργανισμός για την διερεύνηση ατυχημάτων που συμβαίνουν στον αέρα

Υπενθυμίζεται πως ότι ο πρόεδρος της Λέστερ, δύο άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς, ο πιλότος και η σύντροφός του έχασαν τη ζωή τους στις 27 Οκτωβρίου, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη σε πάρκινγκ, λίγες μόλις στιγμές έπειτα από την απογείωσή του από το στάδιο King Power της ιστορικής ομάδας.