Ελλάς το μεγαλείο σου: 3.700 παράβολα στους ώμους των πολιτών
Το ελληνικό Δημόσιο, πέραν της επαχθούς φορολογίας που επιβάλλει τα χρόνια των μνημονίων στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, φροντίζει για την περαιτέρω ενίσχυση των κρατικών ταμείων με 3.700 και πλέον παράβολα διά πάσαν χρήσιν
Απίστευτο και όμως αληθινό: το ελληνικό Δημόσιο, πέραν της επαχθούς φορολογίας που επιβάλλει τα χρόνια των μνημονίων στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, φροντίζει για την περαιτέρω ενίσχυση των κρατικών ταμείων με 3.700 (ναι, καλά διαβάσατε!) και πλέον παράβολα διά πάσαν χρήσιν.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Κυριακής, αυτός ο κυκεώνας παραβόλων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες της χώρας εισφέρει στα κρατικά ταμεία περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ, εάν συνυπολογιστούν και δεκάδες άλλα τέλη και ειδικοί φόροι, τα συνολικά έσοδα ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για τον τομέα της αγροτικής παραγωγής ή τυποποίησης υφίστανται όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα 250 κωδικοί, με ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ.
Επίσης, η αφαίμαξη των πολιτών επιτυγχάνεται μέσω εκατοντάδων διαφορετικών παραβόλων που κατατίθενται για τη διεκπεραίωση υποθέσεων σε πολλά υπουργεία, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι για την έγκριση σύνδεσης συστήματος συναγερμού απαιτείται η καταβολή ειδικού τέλους 460 ευρώ.
Το παράλογο του πράγματος συνεχίζεται με τα παράβολα επίδειξης γραπτών δοκιμίων Πανελληνίων Εξετάσεων, τα παράβολα υπέρ του Πράσινου Ταμείου εγγραφής των ενεργειακών επιθεωρητών στα οικεία μητρώα, καθώς και εκατοντάδες άλλους επιμέρους κωδικούς παραβόλων που δεν έχουν σταθερή τιμή, αλλά προσδιορίζονται ως ποσοστό επί της αξίας της συναλλαγής ή πράξης για την οποία είναι απαραίτητοι.
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
- UBS: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442