Έγραψα για τον Μητσοτάκη προχτές και το πώς ήταν καλό που τελευταία τον είχαν αποσύρει από το προσκήνιο για να σταματήσει να δείχνει ένας «Γκούφι» της ελληνικής πολιτικής.

Ήθελα να πω ότι με αυτό θα σταματούσε η φθορά στην οποία τον εξωθούσε το «επικοινωνιακό επιτελείο» της ΝΔ που τον υποχρεώνει να εκπροσωπεί ένα αχώνευτο μίγμα νεοφιλελευθερισμού, νεοσυντηρητισμού, «κεντρώας αισθητικής» και παλαιοδεξίας νοοτροπίας.

Είναι η γνώμη μου και την έχω ξαναγράψει.

Τα τζιμάνια όμως του Μαξίμου ανακάλυψαν εδώ «παρέμβαση Μαρινάκη».

Βλέπετε οι σοφοί γέροντες του Μαξίμου, οι Καρτερός και οι άλλοι βετεράνοι της αριστερής «πολιτικής επικοινωνίας», πιστεύουν τη «γραμμή» όπως αυτή έρχεται «από πάνω», από την «ηγεσία».

Ετσι έχουν μάθει να διαβάζουν, να ακούνε, να βλέπουν. Ότι γράφεται για αυτούς είναι γραμμή. Επειδή μια ζωή έζησαν σε ένα περιβάλλον που ακολουθούσε πάντα τη γραμμή.

Βλέπετε μεγάλωσαν θεωρώντας πρότυπα αντικειμενικότητας την Πράβντα, την Ιζβέστια και την Neues Deutschland.

Γι’ αυτό και αρκετοί από αυτούς μετά έκαναν καριέρα σε συστημικά μαγαζιά.

Γιατί ήξεραν «να παίρνουν τη γραμμή» της ιδιοκτησίας και να την εκλαϊκεύουν, όπως έκαναν παλιά στα κομματικά μέσα. Αντί για τον γενικό γραμματέα που άκουγαν στην αρχή, στη συνέχεια υπήρχε ο διευθύνων σύμβουλος και ο «πρόεδρος».

Μόνο που εγώ ανήκω σε άλλη γενιά. Και σε άλλη σχολή δημοσιογραφίας. Μια σχολή που την επανιδρύσαμε με το Unfollow και λέει ένα απλό πράγμα: ο καθένας γράφει ό,τι θέλει αρκεί να έχει ενδιαφέρον, να λέει κάτι, να είναι τεκμηριωμένο και να μην είναι μηνύσιμο.

Για αυτό και εγώ έχω ξαναγράψει επιθετικά για τον Μητσοτάκη. Όπως το έχω κάνει πολλές φορές για τον Τσίπρα. Και θα το ξανακάνω και για τους δύο.

Και όταν ο Μητσοτάκης βρεθεί στην πρωθυπουργία, με την ίδια αυστηρότητα με την οποία αντιμετώπισα και τον Σαμαρά και τον Τσίπρα θα τον αντιμετωπίσω.

Και θα το κάνω εδώ, στο in.gr, στα ΜΜΕ του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη» όπως αρέσκονται να γράφουν τα συριζοτρόλ.

Γιατί σε αυτό το μαγαζί κανείς δεν παίρνει γραμμή.

Ούτε από τον Μαρινάκη ούτε από κόμματα  ή άλλους παράγοντες.

Γράφουμε αυτά που βγάζει το ρεπορτάζ και αυτά που είναι η γνώμη μας.

Τίποτα άλλο.

Όσο για τον αρχιερέα των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Βαξεβάνη, αντί να ασχολείται με τι γράφει το in.gr ας καταλάβει ότι αυτός μπορεί να έχει μάθει να παρακαλά, να ζητά ή και να πιέζει ή να εκβιάζει για διαφήμιση, στηριζόμενος στο ότι είναι «επικοινωνιακή αιχμή» ή ο Κάλαχαν της κυβέρνησης, όμως ας αναλογιστεί ότι όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.

Γιατί κάποτε ακόμη και τα «μπιστόλια», αυτοί που πιστεύουν ότι δημοσιογραφία είναι να εκβιάζεις όποιον είναι κάθε φορά ο στόχος του αφεντικού σου, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα να λογοδοτήσουν για όσα έκαναν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο