Χρηματιστήριο: Στις 636,67 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,08%
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,95 εκατ. ευρώ
Σε θετικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, εν μέσω ανοδικής κίνησης στις ευρωπαϊκές αγορές.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 12:50, διαμορφώνεται στις 636,67 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,08%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,95 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,29%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+4,50%), της Eurobank (+4,05%), της Εθνικής (+3,31%) και της Πειραιώς (+3,24%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,03%), της Τιτάν (-0,82%) και της Coca Cola HBC (-0,68%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,08%) και της Υγείας (+2,99%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,69%) και των Κατασκευών (-0,57%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Βank με 2.693.387 και 548.788 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 1,575 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 1,306 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινούνται 48 μετοχές, 27 πτωτικά και 22 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Pasal +19,77% και Ξυλεμπορία(κ) +4,65%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Χαϊδεμένος -13,33% και ΕΛΓΕΚΑ -9,66%.
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442