Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν για ακόμη φορά στον Πειραιά για να συμμετάσχουν στην θρησκευτική γιορτή Ασούρα.
Πρόκειται για την σημαντικότερη γιορτή των μουσουλμάνων, η οποία γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο και αφορά στην επέτειο θανάτου του Χουσεΐν Ιμπν Αλί, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, από τον χαλίφη Γιαζίντ στη μάχη της Καρμπάλα το 680 μ.Χ.
Το αυτομαστίγωμα των πιστών είναι μια αναπαράσταση των μαρτυρίων του Χουσεΐν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.