Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρβαση κόντρα στην… τύχη

Υπέρβαση κόντρα στην… τύχη

Ποιος είναι ο ορισμός της υπέρβασης στο Γιουρόπα Λιγκ; Προφανώς το να πρέπει να αποκλείσεις Άγγλους και Ισπανούς ή Μίλαν απλά και μόνο για να φτάσεις ως τους «32» της διοργάνωσης

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με τον φετινό Ολυμπιακό της Ευρώπης και ειλικρινά θα έχει πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η προσεκτική παρατήρηση αυτής της περιπέτειας που από την πρώτη στιγμή έχει χαρακτήρα «υπέρβασης».

Να είσαι μια… ζωή σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, να βρίσκεσαι μια από τις ελάχιστες φορές σε αυτή την 20ετία στο Γιουρόπα και να βλέπεις τις κληρώσεις διαδοχικά, τη μια πίσω από την άλλη να μην σε αφήνουν σε ησυχία.

Ναι, οι κληρώσεις. Η ίδια η τύχη που αναγκάζει τους Ερυθρόλευκους να βρίσκονται όχι μόνο σε επαγρύπνηση, αλλά και σε διαδοχικές επικίνδυνες αποστολές. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά: Ακόμη και στη «φόρμα» της UEFA που μέσω των γκρουπ δυναμικότητας θεωρητικά έχει προχωρήσει σε μια τακτοποίηση των ομάδων επιβραβεύοντας τις ειδικές βαθμολογίες τους.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του τουρνουά ο Ολυμπιακός, εξ αρχής. Θέλησε να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή μέσα στο καλοκαίρι έχοντας –μεταξύ άλλων- κατά νου πως λογικά θα δοκιμάσει τις γνώσεις του στη… Γεωγραφία στα προκριματικά. Και εκεί που άπαντες θεωρούσαν αυτονόητο ότι θα γίνουν τα βήματα ως τους ομίλους βρέθηκε να παίζει πρώτα με την 3η ομάδα της Ελβετίας (Λουκέρνη) και έπειτα με την 7η της Πρέμιερ Λιγκ (Μπέρνλι).

Πρώτα δηλαδή τον δυσκολότερο πιθανό αντίπαλο της 3ης προκριματικής φάσης και έπειτα τον δυσκολότερο πιθανό αντίπαλο της φάσης των πλέι-οφ. Το πόσο καλή ομάδα είναι η Μπέρνλι προφανώς το διαπίστωσαν άπαντες χθες βράδυ.

Τέλος πάντων πέρασαν οι Πειραιώτες με τρεις νίκες και μια ισοπαλία παρότι ανέτοιμοι και χωρίς ακόμη να έχουν συμπληρώσει το νέο τους ρόστερ. Σκέφτεσαι λοιπόν ότι όλα καλά. Πως τώρα ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ τους. Πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων, άρα λογικά μια σύνθεση που θα οδηγήσει εύκολα στους «32» της διοργάνωσης.

Τι έφερε η θεά Τύχη; Την 7 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν, που μόνο για μεταγραφές (Ιγκουαίν, Κάλινιτς κλπ) αυτό το καλοκαίρι ξόδεψε περισσότερα από 120 εκατ ευρώ και την 6η της Πριμέρα, Ρεάλ Μπέτις του Κίκε Σετιέν. Θα πρέπει δηλαδή οι Πειραιώτες να αποκλείσουν μια από τις δύο για να φτάσουν ως τους «32» της διοργάνωσης. Εκεί που προ διετίας έφτασαν αφήνοντας έξω Αρούκα, Αστάνα και Γιούνγκ Μπόις.

Σε ποιον να τα πεις και να σε πιστέψει!

Υπέρβαση να μπει στους ομίλους, υπέρβαση ακόμη μεγαλύτερη να βγει και από αυτούς με την πρόκριση. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη ελληνική ομάδα που σε αυτό το επίπεδο χρειάστηκε να τα βάλει διαδοχικά με Άγγλους, Ισπανούς και Ιταλούς απλά και μόνο για να φτάσει ως τα νοκ άουτ.

Δεν τελείωσε τίποτα φυσικά. Τώρα αρχίζουν όλα. Έρχονται μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στο Καραϊσκάκη και ας μην τις φέρνει το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι δύσκολη μια πρόκριση τέτοιου τύπου αλλά θα είναι αυτομάτως και μια απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός θα μπορεί να ονειρεύεται μεγάλα πράγματα. Γιατί αν έχεις αντέξει με όλους αυτούς και συνεχίζεις, τότε δεν θα σε τρομάζει σχεδόν κανείς…

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024