Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγώνας αντοχής για το πολιτικό σύστημα

Αγώνας αντοχής για το πολιτικό σύστημα

Καταλύτης εξελίξεων το Μακεδονικό, ειδικά για την κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο για τον Πάνο Καμμένο

Μετρά τις αντοχές της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό το οποίο επιφέρει ριζική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Η ψήφιση της Συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες και πέρασε αρχικά σήμερα από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, ανοίγει τον δρόμο και για το ελληνικό Κοινοβούλιο, εκεί όπου θα κριθεί η αντοχή της κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι σε τρεις εβδομάδες «κλείνει» η Ολομέλεια και ξεκινούν τα θερινά τμήματα, από τα οποία δεν μπορεί να περάσει η Συμφωνία με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, όλα δείχνουν ότι το φθινόπωρο θα καθορίσει τις ισορροπίες στην συγκυβέρνηση.

Αναμφισβήτητα το Σκοπιανό εξελίσσεται σε Βατερλό για τους ΑΝΕΛ και διαλύει το ΚΙΝΑΛ. Ο Πάνος Καμμένος αυτή την στιγμή έχει δύο επιλογές: Είτε να κάνει άλλη μια μεγαλοπρεπή «κωλοτούμπα» για το Σκοπιανό, όπως έκανε για το τρίτο μνημόνιο, είτε να αποχωρήσει απο την κυβέρνηση. Σε περίπτωση που ψηφίσει την Συμφωνία στην ελληνική Βουλή είναι βέβαιο πως θα χάσει και τα εναπομείναντα στελέχη του κόμματός του.

Σε περίπτωση που μείνει πιστός στις δηλώσεις του για καταψήφιση τότε «πέφτει» η κυβέρνηση, όποτε κι αν γίνει αυτό. Κάτι που ενδεχομένως να εκληφθεί και ως «ηρωϊκή έξοδο» για να σώσει τα προσχήματα.
Με δεδομένο το βαρομετρικό χαμηλό που καταγράφουν οι ΑΝΕΛ σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι ΑΝΕΛ δεν ξαναμπαίνουν στην Βουλή.

Η ψήφιση της Συμφωνίας ενδεχομένως να αποτελέσει την σανίδα σωτηρίας του Π. Καμμένου, μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν αποκλείεται ο υπουργός Άμυνας να επιχειρεί μέσω του Σκοπιανού να κάνει μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να «μαζέψει» το κόμμα του, η οποία, όμως, δεν του βγαίνει.

Στην αντίπερα όχθη, το Σκοπιανό διαλύει το ΚΙΝΑΛ, κι επιμέρους διχάζει το Ποτάμι και την ΔΗΣΥ. Ακόμα κι αν ο Σταύρος Θεοδωράκης μείνει πιστός στις δηλώσεις του πως θα ψηφίσει την Συμφωνία στην Βουλή, βάζει αστερίσκους και προϋποθέσεις λέγοντας πως αν δεν την ψηφίσει ο Καμμένος τότε θα ρίξει την κυβέρνηση. Και γι’ αυτό στο Μαξίμου έχουν αρχίσει ήδη να “μετράνε τα κουκιά” για το αν μπορούν να περάσουν την Συμφωνία απο την Βουλή και με ποιους…

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024