Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW Σειρά 8 Coupe 2019: H επιστροφή

BMW Σειρά 8 Coupe 2019: H επιστροφή

Η BMW επαναφέρει στην γκάμα της τη Σειρά 8 η οποία αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις κινητήρα, βενζίνης και diesel προσφέροντας ισχύ από 315 έως 523 ίππους.

Μετά από μια μακροσκελή εκστρατεία teasers η βαυαρική φίρμα, έκανε τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου που, μετά από ένα διάλειμμα 20 ετών, επαναφέρει στην γκάμα της τον αριθμό 8 ο οποίος σηματοδοτεί την κορυφή της coupe πυραμίδας της BMW.

Αν και με σαφώς πιο προσγειωμένη σχεδίαση σε σχέση με το πρωτότυπο που προηγήθηκε, το βαυαρικό coupe δεν στερείται γοητείας ή δυναμισμού συνεπικουρούμενων των επιβλητικών του αναλογιών και στοιχείων όπως η στενή γρίλια, το μακρύ καπό, η double-bubble οροφή που καταλήγει στο επιθετικά σμιλεμένο πίσω τμήμα με τα ευμεγέθη κατά μήκος φωτιστικά σώματα, τις τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης και τις επιβλητικές οπές απαγωγής αέρα.

Τα φωτιστικά σώματα LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, ωστόσο θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής φώτων με τεχνολογία laser ενώ επίσης προαιρετικά προσφέρεται το Carbon Package στο οποίο οι εισαγωγές αέρα, οι καθρέπτες, το spoiler και ο αεροδυναμικός διαχύτης κατασκευάζονται από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,3 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το infotainment. Στις προαιρετικές επιλογές συγκαταλέγονται σύστημα ασύρματης φόρτισης συσκευών, ηχοσύστημα Bowers & Wilkins καθώς και η δυνατότητα επιλογής ανοξείδωτου χάλυβα για τις μεταλλικές λεπτομέρειες και γυαλιού για τον επιλογέα ταχυτήτων.

Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, αρχικά η Σειρά 8 Coupe θα είναι διαθέσιμη με δύο κινητήρες. Την κορυφαία –μέχρι την άφιξη της υπό εξέλιξη Μ- έκδοση M850i xDrive εφοδιάζει ένας biturbo V8 με χωρητικότητα 4,4 λίτρων απόδοσης 523 ίππων και 750 Nm ροπής. Συνδυάζεται de facto με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης ενώ υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Τη δεύτερη διαθέσιμη στην Ευρώπη πετρελαιοκίνητη έκδοση της νέας Σειράς 8 εφοδιάζει ένα diesel μοτέρ 3,0 λίτρων με ισχύ 315 ίππους και 680 Nm ροπής σε συνδυασμό επίσης με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση. Η 840d XDrive όπως ονομάζεται η έκδοση επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται επίσης σε 250 χλμ./ώρα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024