Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γερμανία μελετά αυστηρότερες προδιαγραφές για τις εκπομπές CO2

Η Γερμανία μελετά αυστηρότερες προδιαγραφές για τις εκπομπές CO2

To γερμανικό υπουργείο περιβάλλοντος με έκθεσή του προτείνει την κατά 50% μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων έως το 2030 έναντι 30% που έχει προτείνει η Κομισιόν.

Έκθεση του γερμανικού υπουργείου περιβάλλοντος που δόθηκε στη δημοσιότητα προτείνει την θέσπιση ακόμα πιο αυστηρών προδιαγραφών σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων για τη γερμανική επικράτεια, ως μέσου πίεσης για την προώθηση των εναλλακτικών τεχνολογιών προς όφελος του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, η γερμανική έκθεση προτείνει την κατά το ήμισυ μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων μεταξύ 2021 και 2030 έναντι της μείωσης κατά 30% που έχει ήδη προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πλην του στόχου για το 2030, η έκθεση προτείνει επίσης τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων κατά 25% έως το 2025 έναντι του 15% που έχει προκρίνει το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε.

Τα αυστηρότερα όρια είναι κρίσιμα, σύμφωνα με την έκθεση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζεται θα πρέπει να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες επενδύσεις στην εξέλιξη και την κατασκευή εναλλακτικών τεχνολογιών προκειμένου να μην χαθούν θέσεις εργασίας τόσο στη Γερμανία όσο και στο σύνολο της Ε.Ε. και να υπάρξει μια ήπια προσαρμογή στα νέα δεδομένα που ωστόσο κρίνονται απαραίτητα για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται επίσης ότι ενδεικτική της γερμανικής «αυστηρότητας» σε σχέση με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων, είναι η πρόσφατη απόφαση του Αμβούργου να εξορίσει παλαιότερης τεχνολογίας diesel οχήματα από τμήματα του οδικού του δικτύου.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024