Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ανοδικά το ευρώ μετά το ναυάγιο στην Ιταλία

Ανοδικά το ευρώ μετά το ναυάγιο στην Ιταλία

Το ευρώ σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 0,6% και έφτασε στα 1,1728 δολάρια,

Το ευρώ ξέφυγε σήμερα από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρισκόταν εδώ και μήνες, αφότου ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον διορισμό του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα ως επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών και άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική πρόωρων εκλογών στην Ιταλία.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 0,6% και έφτασε στα 1,1728 δολάρια, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να ξεφεύγει από το χαμηλότερο εδώ και 6,5 μήνες επίπεδο των 1,1646 δολαρίων στο οποίο βρισκόταν την Παρασκευή.

Το ευρώ κέρδισε επίσης 0,8% έναντι του ελβετικού φράγκου και του γεν, ανακάμπτοντας έπειτα από χαμηλά επίπεδα τριών και έντεκα μηνών αντίστοιχα.

Η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων, τα δύο κόμματα που επιχείρησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού στην Ιταλία, υποστήριζαν τον διορισμό του Πάολο Σαβόνα στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος Ματαρέλα απέρριψε ωστόσο χθες το βράδυ τον διορισμό του και τώρα υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο