Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισό αιώνα μετά, η Lamborghini Marzal επιστρέφει στο δρόμο

Μισό αιώνα μετά, η Lamborghini Marzal επιστρέφει στο δρόμο

Με αφορμή το επικείμενο Ιστορικό GP του Μονακό, η ιταλική φίρμα επαναφέρει στο προσκήνιο και στους δρόμους του Μόντε Κάρλο ένα από τα διασημότερα πρωτότυπα μοντέλα της.

Η θρυλική πρωτότυπη Lamborghinh Marzal επιστρέφει μετά από 51 χρόνια αφάνειας εκεί όπου έκανε την πρώτη και τελευταία εμφάνισή της σε δημόσιο δίκτυο, καθώς η ιταλική φίρμα ανακατασκεύασε προσφάτως την Marzal με τη συνδρομή του Polo Storico, και πλέον σχεδιάζει την επάνοδο της στους δρόμους του Μόντε Κάρλο με αφορμή το ιστορικό GP του Μονακό που πραγματοποιείται το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η Marzal παρουσιάστηκε το 1967 στην έκθεση της Γενεύης και δύο μήνες αργότερα στις 7 Μαΐου εμφανίστηκε στο GP του Μονακό, καθώς επελέγη από τον Πρίγκιπα Rainier ο οποίος παραδοσιακά κήρυττε την έναρξη του GP κάνοντας ένα γύρο στο circuit του Πριγκηπάτου.

Για την ιστορία στο πλευρό του Πρίγκιπα Rainier στον εθιμοτυπικό γύρο πριν την έναρξη του αγώνα βρισκόταν η σύζυγος του Grace Kelly, ενώ επίσης για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της Marzal από τον Πρίγκιπα δεν προβλεπόταν αλλά ήταν αποτέλεσμα της πειθούς του Feruccio Lamborghini την είχε φέρει στο Μονακό για να την δείξει.

Έκτοτε ωστόσο, η Marzal δεν επανεμφανίστηκε ποτέ σε δημόσιο οδικό δίκτυο μιας και ως concept και δεν ήταν αυτός ο προορισμός της, ενώ οι ενδελεχείς δοκιμές που επακολούθησαν με την συνδρομή του Bob Wallace, έκριναν ακατάλληλο τον εξακύλινδρο κινητήρα και το μεγάλο μήκος της για τα «αξιακά» δεδομένα της ιταλικής φίρμας.

Μετά από εκείνη την ιστορική διαδρομή στο GP του Mονακό, έκανε μια ακόμα –στατική αυτή την φορά- εμφάνιση στο περίπτερο του Bertone στο Λονδίνο, καθώς ο ιταλικός οίκος ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίασή της.

Στην συνέχεια ακολούθησε λιγότερο φωτογενή μονοπάτια, μιας και ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα την άφησε εκτεθειμένη στην καταστροφική θαλασσινή αύρα του λιμανιού της Γένοβας για παραπάνω από ένα χρόνο πριν καταλήξει σε κάποια αποθήκη της Carozzeria Bertone.

Αναδύθηκε ξανά όταν ο ιταλικός οίκος χρεοκόπησε και πωλήθηκε το 2011 σε Ευρωπαίο συλλέκτη ο οποίος επέλεξε να αποκαταστήσει την φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης, αναθέτοντας στο τμήμα ανακατασκευών της Lamborghini, Polo Storico να την επαναφέρει στην πρότερή της μορφή και δόξα.

Χάρη στη διατήρηση των αρχικών σχεδίων στο αρχείο της Lamborghini, οι μηχανικοί του Polo Storico κατάφεραν να την επαναφέρουν σύμφωνα με τις αρχικές της προδιαγραφές και πλέον ετοιμάζεται για την πρώτη της δημόσια επανεμφάνιση στο Μονακό συνοδεία, μιας συλλεκτικής πρωτότυπης Espada η οποία ήταν το μοντέλο που επακολούθησε δανειζόμενη πολλά στοιχεία από την Marzal και φέτος γιορτάζει μισό αιώνα ζωής.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024