Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιοδεία Θεοδωράκη στη Μυτιλήνη και τη Μόρια

Περιοδεία Θεοδωράκη στη Μυτιλήνη και τη Μόρια

Επικεφαλής κλιμακίου του Ποταμιού

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από χθες το πρωί κλιμάκιο του κόμματος «το Ποτάμι», με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στο κλιμάκιο συμμετέχει και ο ευρωβουλευτής Μιλτιάδης Κύρκος.

Χθες οι εκπρόσωποι του κόμματος συναντήθηκαν με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος έκανε αναλυτική περιγραφή των βασικών ζητημάτων που αφορούν το νησί, όπως θέματα, ενέργειες, στόχους και δυνατότητες του Δήμου Λέσβου. Εξέθεσε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ληφθεί, ζητώντας τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και τη θετική παρέμβαση του κ. Θεοδωράκη.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης του δήμου και των κατοίκων, καθώς και της χρηματοδότησής του για την ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση, αλλά υπάρχει διαθέσιμη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η οποία πρέπει να διατεθεί για τους νησιώτες που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε, επίσης, ότι θα συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων που τέθηκαν από τον κ. Γαληνό.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη, καθώς και ενημέρωσή του σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα, στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε ό,τι αφορά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με δήλωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το ανταλλάσσουμε βρισιές, αλλά συνέστησε σύνεση από όλες τις πλευρές. Όπως σημείωσε, θα πρέπει να αποφασίσουμε να συνυπάρξουμε με τους γείτονές μας. «Τα νησιά μας να χρησιμοποιηθούν ως «γέφυρα φιλίας» και αυτό είναι ανεξάρτητο από την αποτελεσματικότητα που πρέπει να δείξουμε στην υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιδοκίμασε τη στάση των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου, που αποτελούν «γέφυρες φιλίας» με την Τουρκία, καθώς, όπως τόνισε, λόγω των καλοκαιρινών μηνών αναμένεται αυξημένη άφιξη τουριστών από τα μικρασιατικά παράλια. Γι’ αυτό, όπως επισήμανε, «οφείλουμε να είμαστε συνετοί και να μην ανεβάζουμε τους τόνους. Άλλο η σύγκρουση με το στρατιωτικό κατεστημένο. Με τον λαό πρέπει να συνυπάρχουμε, όπως και συνυπάρχετε» είπε.

Και κατέληξε εξαίροντας την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τους αντίστοιχους στην Τουρκία, ώστε να διατηρούν το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, συνύπαρξης και φιλίας.

Σε συνέδριο για τη Δικαιοσύνη

Μιλώντας σήμερα στην έναρξη του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που ξεκίνησε τις εργασίες του στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι το μακρύ ή το κοντό χέρι της κυβέρνησης και θα πρέπει με ένα νέο Σύνταγμα να την απελευθερώσουμε από κυβερνητικές παρεμβάσεις και να τη θωρακίσουμε θεσμικά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε επίσης ότι είναι ώρα να περάσουμε από τα επείγοντα στα σημαντικά, εκ των οποίων, όπως ανέφερε, το σημαντικότερο είναι η Δικαιοσύνη, η οποία θα πρέπει να υπηρετεί μόνο τους πολίτες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024