Με «όχημα» τη γαστρονομία θα προβληθεί η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές
Πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης ελληνικών προορισμών με όχημα τη γαστρονομία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος από το βήμα της εκδήλωσης (Workshop, Τουρισμός, γαστρονομία, και τοπική ταυτότητα: «Μια ελληνική ματιά σε μια παγκόσμια τάση»).
Πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης ελληνικών προορισμών με όχημα τη γαστρονομία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος από το βήμα της εκδήλωσης (Workshop, Τουρισμός, γαστρονομία, και τοπική ταυτότητα: «Μια ελληνική ματιά σε μια παγκόσμια τάση»).
Όπως είπε ο κ. Ρέτσος, σε συνεργασία με το «Greek Gastronomy Guide» θα προβληθούν συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, με κύριο χαρακτηριστικό αυτών να είναι οι τοπικές γεύσεις τους.
Η γαστρονομία αλλά και γενικότερα η σύνδεση της αγροδιατροφής με την ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι από τα στοιχήματα που θέλει να κερδίσει ο ΣΕΤΕ, με τον κ. Ρέτσο να υπογραμμίσει ότι μέχρι σήμερα, τα στελέχη του Συνδέσμου, έχουν οργώσει την ελληνική περιφέρεια και έχουν πραγματοποιήσει επαφές με φορείς και επιχειρήσεις.
Συμπέρασμα παραμένει η ανάγκη για συνεργασία όλων προς την κατεύθυνση της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομία με την τουριστική βιομηχανία. «Η Ελλάδα μάλιστα, σημείωσε ο κ. Ρέτσος μπορεί να γίνει η παγκόσμια δύναμη στην παροχή υπηρεσιών, με αιχμή των τουρισμό».
Στην παρέμβαση του ο γγ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης τόνισε ότι ο κλάδος της γαστρονομίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα εναλλακτική μορφή τουρισμού, αλλά αντίθετα να αποτελέσει το μέτωπο για στοχευμένες πολιτικές ανάδειξης.
Από την πλευρά του ο γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλας ανάφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο θα είναι αρρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια σύνθεσης τέτοιων πρωτοβουλιών.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442