O Μίκης Θεοδωράκης δεν τρομοκρατείται και καλεί στο Σύνταγμα
«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την προσπάθεια τρομοκράτησής του προκειμένου να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο για την ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα την Κυριακή. Ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα και στον κόσμο: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση και την ορμητικότητά τους».
«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την
προσπάθεια τρομοκράτησής του προκειμένου να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο
για την ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα την Κυριακή. Ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε
μήνυμα και στον κόσμο: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση και την
ορμητικότητά τους».
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».
Ενώ στην ιστοσελίδα του αναφέρεται πως: «Ότι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος.
»Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία.
»Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
»Ως γνωστόν, τα ποντίκια όταν έρχεται η γάτα, πάντα εξαφανίζονται…»
Προσπάθεια τρομοκράτησης του Μίκη Θεοδωράκη
Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη. Οι γνωστοί άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του και έγραψαν αισχρά και ευθέως απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του με κατακλείδα ότι η «η ιστορία του τελειώνει στην πλατία Συντάγματος»- κάτι που δεν εκλαμβάνεται απλώς θεωρητικά, καθώς ενέχει και ευθύ υπαινιγμό δολοφονίας του.
Η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν είναι αυτή τη στιγμή ακόμα εξακριβωμένος.



in.gr
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
- Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση τη Μεγάλη Πέμπτη – Πότε ανοίγει για όλους
- Άννα Κορακάκη: Έγινε 30 χρόνων και ποζάρει αγκαλιά με την κορούλα της – Το μήνυμα της
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442