Ανδρουλάκης: Εναλλακτική πρόταση η Κεντροαριστερά
Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε πως θα πρέπει να διευρυνθούν τα όρια της παράταξης, για να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση του λαού.
Τις θέσεις του για την πορεία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανέπτυξε ο υποψήφιος για πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
«Αν πίστευα ότι μοίρα της προοδευτικής παράταξης είναι απλώς να παίζει ρόλο κομπάρσου στις εξελίξεις, δεν θα έθετα υποψηφιότητα για αρχηγός της» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, οριοθετώντας το μέλλον της παράταξης μετά τις εκλογές.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου προοδευτικού φορέα, τονίζει ότι πρέπει να διευρυνθούν τα όρια της παράταξης ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση για τον ελληνικό λαό.
Ζητά από τους πολίτες να συμβάλλουν στην πρόκληση ενός δημιουργικού σοκ που θα βγάλει τους νέους ανθρώπους στο προσκήνιο και θα αποτινάξει τα χρόνια μιζέριας και εσωστρέφειας.
Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική των επόμενων ετών αναφέρει ότι η φορολογία δεν πρέπει να πλήττει τους πραγματικά αδύναμους και να σκοτώνει την παραγωγή. « Η χάραξη φορολογικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνεται μονάχα με όρους εισπρακτικούς, στη λογική του να βγει κι αυτός ο μήνας», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης.
Τέλος, σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών τονίζει ότι η νέα παράταξη πρέπει να πάει άμεσα σε ιδρυτικό συνέδριο. «Όσο πιο γρήγορα λύσουμε τα διαδικαστικά, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την επανασύνδεση μας με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της».
in.gr
- Ολυμπιακός: Η παγωμένη «καλημέρα» από την Αστάνα ενόψει του αγώνα με την Καϊράτ (pic)
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου μετανάστη – Διαμελίστηκε από την προπέλα του σκάφους διακινητή
- Ναυάγιο στη Κρήτη: «Πηδούσαν στη θάλασσα για να φέρουν φαγητό και νερό» – Σοκαριστικές μαρτυρίες των διασωθέντων
- Βία στην εποχή της τεχνολογίας – Το cyberbullying αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη
- Νέα προσπάθεια διάσπασης των αγροτών από Μητσοτάκη – «Να κάνουμε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους»
- Η «αρχόντισσα με το ανεστραμμένο διάδημα» αποκαλύπτεται στη Βοιωτία και φωτίζει τα μυστικά του 7ου αιώνα π.Χ.
- Κρήτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο 40χρονος ορειβάτης στο φαράγγι του Αμπά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442