Στο ναδίρ οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας
Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης» παραδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης» παραδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.
Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουάσινγκτον για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, έπειτα από την αναστολή της συμφωνίας, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό καθεστώς.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων, δεδομένου ότι κοινός μας στόχος είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
«Επιβεβαιώσαμε τον κοινό μας στόχο να διεξάγουμε μια αμείλικτη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας» συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.
Αναφερόμενος δε στους ισχυρισμούς για εμπλοκή της Μόσχας στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:
«Αναφορικά με τους ισχυρισμούς που ακούσαμε εδώ ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την φερόμενη εμπλοκή μας στην προεκλογική εκστρατεία, πρέπει να δηλώσω εκ νέου ότι δεν είδαμε κανένα στοιχείο, ούτε καν έναν κάποια νύξη σε κάποια στοιχεία. . . κανείς δεν μας έδειξε και δεν μας είπε οτιδήποτε, παρόλο που έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να μας χορηγήσουν στοιχεία που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτών των ανυπόστατων κατηγοριών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Το Ινστιτούτο Τσίπρα ρίχνει προτάσεις διακυβέρνησης
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Μεγάλη «μάχη» στην Τούμπα, ρεβάνς στη Λιβαδειά με φόντο τον τελικό
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442