Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πρωτάρης» κατά τον ιρανό πρόεδρο ο Ντόναλντ Τραμπ

«Πρωτάρης» κατά τον ιρανό πρόεδρο ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «νέος στην πολιτική» και θα «κοστίσει χρόνο στις ΗΠΑ μέχρι να μάθει τι συμβαίνει στον κόσμο» υποστήριξε ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί. Η Τεχεράνη έχει προαναγγείλει αντίποινα στο αμερικανικό διάταγμα για μπλόκο υπηκοών επτά χωρών, μεταξύ των οποίων και το Ιράν, ενώ έχει αναζωπυρωθεί η διαμάχη γύρω από το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «νέος στην πολιτική» και θα «κοστίσει χρόνο στις ΗΠΑ μέχρι να μάθει τι συμβαίνει στον κόσμο» υποστήριξε ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Η Τεχεράνη έχει προαναγγείλει αντίποινα στο αμερικανικό διάταγμα για μπλόκο υπηκοών επτά χωρών, μεταξύ των οποίων και το Ιράν, ενώ έχει αναζωπυρωθεί η διαμάχη γύρω από το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα.

Οι ΗΠΑ έχουν φέρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το ζήτημα θεωρούμενης πυραυλικής δοκιμής στην οποία προχώρησε την περασμένη Κυριακή το Ιράν. Αρχικά, η ίδια η Τεχεράνη ούτε επιβεβαίωνε ούτε διέψευδε πως είχε προχωρήσει σε δοκιμή, αλλά την Τετάρτη ο ιρανός υπουργός Άμυνας το επιβεβαίωσε.

«Τώρα δεν είναι ο καιρός για να χωρίζουμε τους ανθρώπους», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση την Τετάρτη.

«(Ο Τραμπ) είναι νέος στην πολιτική. Ζούσε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο περιβάλλον για εκείνον. Θα του πάρει πολύ καιρό και θα κοστίσει πολύ στις ΗΠΑ μέχρι να μάθει τι συμβαίνει στον κόσμο», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει νομικά, πολιτικά και αντισταθμιστικά μέτρα σε απάντηση στο διάταγμα του Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024