Σε αποστολή στο εξωτερικό έμαθε ο αρχηγός ΓΕΑ την αποστράτευσή του
Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (ι) Χρήστος Βαΐτσης αποστρατεύτηκε ενώ βρισκόταν σε αποστολή στο εξωτερικό.
Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (ι)Χρήστος Βαΐτσης αποστρατεύτηκε ενώ βρισκόταν σε αποστολή στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο αντιπτέραρχος Βαΐτσης εκπροσωπούσε τη χώρα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πραγματοποιώντας εκεί επίσημη επίσκεψη. Μια επίσκεψη που δεν πρόλαβε καν να αρχίσει γιατί με το που πάτησε το πόδι του και αφού επιθεώρησε τιμητικό άγημα τον ειδοποίησαν ότι συνήλθε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και τον αποστράτευσε. Προτού πάει στα Εμιράτα είχε, μάλιστα, ζητήσει άδεια από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Του είπαν να πάει, να εκπροσωπήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις.
Δεν του είπαν όμως, σχολιάζει ο Βηματοδότης, «πήγαινε ως αρχηγός και μόλις πας εκεί γίνεσαι αυτομάτως απόστρατος και φρόντισε να βρεις εισιτήριο επιστροφής γιατί θα πρέπει να είσαι στην Αθήνα να παραδώσεις στον νέο αρχηγό».
Ο πτέραρχοςΧρ.Βαΐτσηςμε περισσότερες από 4.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 27 Φεβρουαρίου 2015 και τότε του ανακοινώθηκαν οι αρμοδιότητές του που ήταν:«Η άρτια οργάνωση, στελέχωση, εξοπλισμός, εκπαίδευση, αξιολόγηση, προπαρασκευή για πόλεμο και ετοιμότητα του συνόλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας». Για να αποστρατευθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια, η ηγεσία θα έκρινε ότι κάτι δεν έκανε από τα παραπάνω. Ή μήπως συνέβη κάτι άλλο;
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live Streaming: Ζάμπια – Μαρόκο
- Συμμαχία ανταγωνιστών στους ημιαγωγούς – H Nvidia επενδύει για τη σωτηρία της Intel
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ και Νετανιάχου συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο – «Πρέπει να αφοπλίσουμε τη Χαμάς», απειλές στο Ιράν
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442