Και εγένετο κλιματική αλλαγή για τον Ντόναλντ Τραμπ ή σχεδόν…
Μπορεί τελικά η κλιματική αλλαγή να μην είναι απάτη, φάρσα ή συνωμοσία... Ο εκλεγμένος Ντόναλντ Τραμπ σήμερα πιστεύει ότι υπάρχει «κάποια σύνδεση» μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και είναι μάλλον «ανοιχτός» στο θέμα της εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα -η οποία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα εάν κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευση να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μπορεί τελικά η κλιματική αλλαγή να μην είναι απάτη, φάρσα ή συνωμοσία… Ο εκλεγμένος Ντόναλντ Τραμπ σήμερα πιστεύει ότι υπάρχει «κάποια σύνδεση» μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και είναι μάλλον «ανοιχτός» στο θέμα της εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα -η οποία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα εάν κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευση να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια σύνδεση. Κάποια, κάτι. Εξαρτάται σε τι βαθμό» είπε ο Τραμπ σε συνάντηση με δημοσιογράφους των New York Times προσθέτοντας ότι «ο καθαρός αέρας είναι ζωτικής σημασίας», σύμφωνα με αναρτήσεις δημοσιογράφου της εφημερίδας στο Twitter.
Ερωτηθείς εάν θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού, ο ίδιος ανέφερε: «Το εξετάζω πολύ προσεκτικά. Έχω ανοιχτό μυαλό γι’ αυτό».
Παράλληλα ανέφερε ότι σκέφτεται επίσης «πόσο θα κόστιζε» στις αμερικανικές εταιρείες και την επίδραση στην ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ.
Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «φάρσα» το ρόλο του ανθρώπου στην υπερθέρμανση του πλανήτη, «βλέποντας» μάλιστα κινεζικό δάκτυλο για να πληγεί η αμερικανική οικονομία.
Does Trump think human activity is linked to climate change? “I think there is some connectivity. Some, something. It depends on how much.»
— Mike Grynbaum (@grynbaum) 22 Νοεμβρίου 2016
Tom Friedman asks if Trump will withdraw from climate change accords. Trump: “I’m looking at it very closely. I have an open mind to it.»
— Mike Grynbaum (@grynbaum) 22 Νοεμβρίου 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112 – Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442