Δεύτερος «πασέρ» στην Euroleague o Σπανούλης μετά τον Διαμαντίδη
Τις 1000 ασίστ στην καριέρα του έφτασε ο Βασίλης Σπανούλης και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που το πετυχαίνει στη Euroleague. O αρχηγός του Ολυμπιακού μετρούσε 997 ασίστ, πριν το τζάμπολ με την Μπαρτσελόνα. Χρειάστηκε μόλις επτάμιση λεπτά για να μοιράσει 3 τελικές πάσες, απέναντι στους Καταλανούς. Ο μόνος παίκτης που είχε ξεπεράσει τις 1000 ασίστ μέχρι σήμερα στη διοργάνωση είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Τις 1000 ασίστ στην καριέρα του έφτασε ο Βασίλης Σπανούλης και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που το πετυχαίνει στη Euroleague.
O αρχηγός του Ολυμπιακού μετρούσε 997 ασίστ, πριν το τζάμπολ με την Μπαρτσελόνα. Χρειάστηκε μόλις επτάμιση λεπτά για να μοιράσει 3 τελικές πάσες, απέναντι στους Καταλανούς.
Συγκεκριμένα, 2.31» πριν την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου, ο Σπανούλης, στην επαναφορά, είδε τον Ιωάννη Παπαπέτρου μόνο στη ρακέτα και δίνοντάς του… έτοιμη μπαλιά, ο νεαρός φόργουορντ διαμόρφωσε το 16-9 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.
Ο μόνος παίκτης που είχε ξεπεράσει τις 1000 ασίστ μέχρι σήμερα στη διοργάνωση είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Ο τέως αρχηγός του Παναθηναϊκού πρόλαβε να μοιράσει 1255 ασίστ σε 278 αγώνες, όλες με τη φανέλα των «πρασίνων» σε 12 σεζόν, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε και ξεπέρασε τις 1000, σε 227 παιχνίδια.
Ηδη, με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, ο Σπανούλης είχε φτάσει τις 4 ασίστ, δηλαδή τις 1001 στην καριέρα του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Gift card από τα Public: Χριστούγεννα χωρίς το άγχος της επιλογής
- Ξεμπλοκάρει η οικοδομή – Σε ποιες περιοχές καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Σέιμπεν Λι – Οδεύει προς Εφές
- Περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την ταλαιπωρία στην εθνική οδό
- Ο Ολυμπιακός, η «χρυσή» Εθνική και τα φοβερά επιτεύγματα – Ποια είναι η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, Φωτεινή Τριχά (vids)
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442