Porsche Panamera 4 Ε-Hybrid: Προσεχώς – πανίσχυρα- οκτακύλινδρη
Το ενδεχόμενο προσθήκης μιας δεύτερης και ισχυρότερης υβριδικής έκδοσης στην γκάμα της Panamera, μελετά η Porsche σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της από τη διεθνή γαλλική έκθεση αυτοκινήτου.
Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε με κάθε επισημότητα στην έκθεση του Παρισιού την υβριδική έκδοση της νέας, δεύτερης γενιάς της Porsche Panamera η οποία φορά τα διακριτικά 4 E-Hybrid και η οποία σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της φίρμας, Oliver Blume, δεν θα αποτελέσει την μοναδική υβριδική πρόταση στη νέα γενιά του τετράθυρου coupe.
Aναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Porsche, ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο εξέλιξης μια ισχυρότερης υβριδικής έκδοσης της Panamera η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να εκθρονίσει την έκδοση Turbo S από την κορυφή της γκάμας.
Η νέα υβριδική αναμένεται να αξιοποιήσει το καινούριο biturbo V8 των 4,0 λίτρων που εξοπλίζει την έκδοση Turbo αποδίδοντας 550 ίππους και 770 Nm ροπής.
Στην περίπτωση της δεύτερης και ισχυρότερης υβριδικής έκδοσης της Panamera που ετοιμάζει η Porsche o συγκεκριμένος κινητήρας αναμένεται να συνδυαστεί με ένα –ή περισσότερα- ηλεκτρικά μοτέρ προσφέροντας ακόμα πιο καταιγιστικές επιδόσεις από την 4 E-Hybrid η οποία εξοπλίζεται με V6 2,9 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα επιταχύνοντας από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα.
Όπως και η 4-Ε Hybrid, τις προδιαγραφές της νέας και πιο «αθλητικής» υβριδικής έκδοσης αναμένεται να πλαισιώσει ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων PDK και σύστημα τετρακίνησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πηγή για την υβριδική της τεχνολογία θα αποτελέσει η κορυφαία αντίστοιχη πρόταση της γερμανικής φίρμας 918 Spyder.
Εκτός από το ενδεχόμενο μιας δεύτερης υβριδικής έκδοσης της Panamera, o Οliver Blume ξεκαθάρισε ότι η Porsche δεν σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να εφαρμόσει την «υβριδική συνταγή» στην περίπτωση της 911 και των 718 Boxster και Cayman.
auto.in.gr
- Βάλε φαντασία στη ζωή σου, κάνει καλό
- Συνεχίζεται το ράλι στα ενοίκια – Οι δέκα πιο ακριβές περιοχές
- Αλβανία: Αντικυβερνητική διαδήλωση – Μολότοφ, τραυματισμοί και συλλήψεις
- Συνταγή: Φριτάτα με πατάτες και τυρί
- Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέκρουσε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Νότιο Σουδάν: Νέα κλιμάκωση της βίας, έκκληση για πολιτική λύση και προστασία αμάχων στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα νότια, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442