Την αλληλογραφία κυβέρνησης-Κομισιόν για την υπόθεση με τις άδειες ζητά η ΝΔ
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Παππά και Σπίρτζη κατέθεσαν 50 βουλευτές της ΝΔ «για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση των ελλήνων και να χειραγωγήσει Ανεξάρτητες Αρχές, όπως το ΕΣΡ και η ΕΕΤΤ». Ερώτηση και από το ΠΑΣΟΚ.
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Παππά και Σπίρτζη κατέθεσαν 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων και να χειραγωγήσει Ανεξάρτητες Αρχές, όπως το ΕΣΡ και η ΕΕΤΤ».
Δυστυχώς, τονίζεται στην ερώτηση, σταδιακά ξετυλίγεται το επικίνδυνο κουβάρι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει γνέσει για τη χώρα μας. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όχι μόνο ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα.
«Η ευθύνη της κυβέρνησης για το διασυρμό της χώρας είναι αποκλειστική. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο διασυρμός αγγίζει τον πυρήνα της ίδιας της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας».
Στην ερώτηση υπενθυμίζονται οι επισημάνσεις που είχε αναπτύξει η Νέα Δημοκρατία κατά τη συζήτηση του Νόμου 4339/2015 στη Βουλή και υπογραμμίζεται η αντιθεσμική λειτουργία της Κυβέρνησης.
Με την ίδια ερώτηση ζητείται η κατάθεση της αλληλογραφίας μεταξύ Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τίθενται ζητήματα που αφορούν θεμελιώδεις Συνταγματικές Αρχές.
Ερώτηση και από το ΠΑΣΟΚ
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, με αφορμή την επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου σχετικά με το νόμο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, κατέθεσε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Λοβέρδος, από την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο νόμος για την αδειοδότηση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αντίθεσής του με το Ενωσιακό Δίκαιο, τόσο ως προς τη χωρητικότητα του φάσματος, όσο και ως προς τις ρυθμίσεις που αφορούν τη Digea.
Ο κ. Λοβέρδος ρωτά τον υπουργό Επικρατείας αν προτίθεται να προωθήσει αλλαγές στη νομοθεσία περί ΜΜΕ και σε ποια κατεύθυνση.