Η FIFA «αθωώνει» τον Πλατινί στην εποχή του Ινφαντίνο
Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας της FIFA από το δεξί χέρι του, Τζιάνι Ινφαντίνο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, φέρεται να ανασκευάζει το πόρισμά της και η Επιτροπή Ηθικής να αποσύρει ορισμένες από τις βασικές κατηγορίες της κατά του Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος παράγοντας που έχει κατηγορηθεί για διαφθορά και απάτη στο σκάνδαλο που τον συνέδεσε με τον Σεπ Μπλάτερ (σ.σ. στην υπόθεση της παράτυπης πληρωμής περίπου 2 εκατ. ευρώ), πλέον, φαίνεται πως βρήκε το… μονοπάτι της κάθαρσης του ονόματός του.
Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας της FIFA από το δεξί χέρι του, Τζιάνι Ινφαντίνο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, φέρεται να ανασκευάζει το πόρισμά της και η Επιτροπή Ηθικής να αποσύρει ορισμένες από τις βασικές κατηγορίες της κατά του Μισέλ Πλατινί.
Ο Γάλλος παράγοντας που έχει κατηγορηθεί για διαφθορά και απάτη στο σκάνδαλο που τον συνέδεσε με τον Σεπ Μπλάτερ (σ.σ. στην υπόθεση της παράτυπης πληρωμής περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ), πλέον, φαίνεται πως βρήκε το… μονοπάτι της κάθαρσης του ονόματός του.
Ωστόσο, ο Γάλλος έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του, καθώς εμπλέκεται και στις λίστες που αφορούν στο τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής των «Panama Papers».
Πάντως σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η Επιτροπή της FIFA που είχε εισηγηθεί την τιμωρία του Πλατινί, φέρεται να έχει ανακαλέσει τις κατηγορίες της διαφθοράς και της πλαστογραφίας και εάν κάτι τέτοιο αποδειχτεί, τότε μπορεί να αναιρέσει ακόμη και τον εξαετή αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στον Γάλλο παράγοντα από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.
Η ακρόαση του Πλατινί στο CAS είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Παρασκευή και εάν Γάλλος δικαιωθεί, τότε θα μπορεί να επιστρέψει στην προεδρία της UEFA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο: «Ρίβερ Πλέιτ ή δελτίο στον… τοίχο»
- Η Μίνι Ντράιβερ μιλάει για τον έρωτα στα 50 της: «Οι γυναίκες υφίστανται πίεση να βρουν έναν άνδρα»
- Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ρώσος μεγιστάνας – Βίντεο
- Ο Ντάρεν Φλέτσερ έστειλε «μήνυμα»
- Νέα Αριστερά: Προκλητική η κυβέρνηση, καταστολή και ψίχουλα για αγρότες και κτηνοτρόφους
- «Έρχεται βαθύς χειμώνας και χιόνια ως τη θάλασσα» – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες
- Ρωσία: Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας στην κατάληψη του ρωσικού τάνκερ από τις ΗΠΑ
- ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη In για υποκλοπές: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικαστικό, αλλά βαθιά θεσμικό και πολιτικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 07.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442