Με «ψάρεμα», υποκλοπή στοιχείων μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Snapchat
Πλήγμα υπέστη η εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης της δημοφιλούς υπηρεσίας μηνυμάτων Snapchat το Σαββατοκύριακο. Υπάλληλος έπεσε θύμα επιχείρησης «ψαρέματος» όταν έλαβε ένα πλαστό e-mail στο οποίο εμφανιζόταν ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έβαν Σπίγκελ να του ζητά τα στοιχεία μισθοδοσίας των υπαλλήλων του.
Πλήγμα υπέστη η εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης της δημοφιλούς υπηρεσίας μηνυμάτων Snapchat το Σαββατοκύριακο. Υπάλληλος έπεσε θύμα επιχείρησης «ψαρέματος» όταν έλαβε ένα πλαστό e-mail στο οποίο εμφανιζόταν ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έβαν Σπίγκελ να του ζητά τα στοιχεία μισθοδοσίας των υπαλλήλων του.
- Τι είναι το phishing;
- Πώς θα διακρίνετε τα μηνύματα «ψαρέματος» προσωπικών δεδομένων
- Πώς θα καταλάβετε ότι «ψάρεψαν» τον κωδικό σας για το Gmail
- «Στείλτε αυτό το μήνυμα σε φίλους σας»… και καλά ξεμπερδέματα
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο FBI και η εταιρεία προσέφερε δωρεάν διετή προστασία κλοπής ταυτότητας και προστασία του απορρήτου των υπαλλήλων της, δηλώνοντας παράλληλα ότι το γεγονός προκάλεσε τύψεις και αμηχανία στα στελέχη του, δεδομένης της έμφασης που δίνει στην προστασία της ιδιωτικότητας.
Η εξαπάτηση του υπαλλήλου δεν άνοιξε όμως το δρόμο στους επίδοξους εισβολείς και στους διακομιστές των μηνυμάτων του Snapchat και τα στοιχεία των μελών της υπηρεσίας δεν απειλήθηκαν, διευκρινίζεται.
- Ξέρετε τι είναι το Snapchat και γιατί έγινε δημοφιλές;
- Περισσότερα άρθρα για το Snapchat, υπό την ετικέτα Snapchat
Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi
In.gr Τεχνολογία
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442