Με Ουραλότσκα ο Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη-Κίνεφ Κίρισι
Ελληνορωσικές μονομαχίες «έβγαλε» η κλήρωση των προημιτελικών της Euroleague γυναικών στο πόλο, καθώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ουραλότσκα Ζλάτουστ, ενώ η Βουλιαγμένη θα τεθεί για ακόμη μία χρονιά αντιμέτωπη με την Κίνεφ Κίρισι.
Ελληνορωσικές μονομαχίες «έβγαλε» η κλήρωση των προημιτελικών της Euroleague γυναικών στο πόλο, καθώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ουραλότσκα Ζλάτουστ, ενώ η Βουλιαγμένη θα τεθεί για ακόμη μία χρονιά αντιμέτωπη με την Κίνεφ Κίρισι.
Οι πρώτες αναμετρήσεις θα γίνουν επί ελληνικού εδάφους στις 17/2 και οι ρεβάνς στις 27/2 στη Ρωσία, με τις νικήτριες ομάδες να προκρίνονται στο final-4 της διοργάνωσης, ενώ οι ηττημένες θα διειδκικήσουν τον Απρίλιο τον τίτλο του LEN Trophy, στο final-4 της… παρηγοριάς.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός είναι το λογικό φαβορί στο ζευγάρι με την Ουραλότσκα, η οποία πέρασε ως δεύτερη από τον 1ο προκριματικό όμιλο, νικώντας 20-14 την ισπανική Σαντ Αντρέου και με το ίδιο σκορ τη γερμανική Μπάγερ Ίρντινγκεν, ενώ έχασε 14-5 από την Κίνεφ.
Στο ρόστερ ξεχωρίζουν οι διεθνείς Ελβίνα Καρίμοβα και Ναντέζντα Ιαρονταϊνκινα, ενώ πρώτη σκόρερ της στα προκριματικά ήταν η Όλγα Γκορμπούνοβα.
Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει τη “μόνιμη” πρωταθλήτρια Ρωσίας Κίνεφ Κίρισι και θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό της στην ίδια φάση της Euroleague, όταν γνώρισε δύο ήττες (10-9 στην Αθήνα και 8-6 στο Κίρισι).
Γενικότερα το ζευγάρι είναι… all time classic στη γυναικεία υδατοσφαίριση, με κορυφαία στιγμή μεταξύ των σχεδών ετήσιων αναμετρήσεών τους τον τελικό του (τότε) Champions Cup το 2010 στην Κέρκυρα, όταν ο ΝΟΒ επικράτησε 10-7 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρωπης.
Η Κίρισι, η οποία πέρασε πρώτη από τον 1ο προκριματικό όμιλο με νίκες 14-5 επί της Ουραλότσκα, 30-11 επί της Μπάγερ Ίρντινγκεν και 16-10 επί της Σαντ Αντρέου, αποτελεί σταθερά τη βάση της εθνικής Ρωσίας, με παίκτριες όπως η Εκατερίνα Προκόφιεβα, η Εβγκενία Σομπόλεβα, η Εβγκενία Ιβάνοβα, η Αναστασία Σιμάνοβιτς, η Ξένια Κρίμερ και η Άννα Καρνάουχ.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ο Βασίλης Δανιήλ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών ωστόσο μία ατάκα του έχει μείνει γραμμένη στην ιστορία μετά από μια βαριά ήττα του Παναθυναϊκού από τον ΟΦΗ στα τέλη του 1987…