ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει αύξηση στα κρούσματα μηνιγγίτιδας
Δεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας το τελευταίο διάστημα, διαβεβαιώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έπειτα από τον θάνατο ενός παιδιού σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυτιλήνη.
Δεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας το τελευταίο διάστημα, διαβεβαιώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έπειτα από τον θάνατο ενός παιδιού σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυτιλήνη.
Σύμφωνα με το Κέντρο, αυξημένος κίνδυνος υπάρχει μόνο σε χώρους όπου συναθροίζονται πολλά άτομα.
Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από το θάνατο ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών από μηνιγγιτιδόκοκκο Α στη Μυτιλήνη. Οι υγειονομικές υπηρεσίες και το ΚΕΕΛΠΝΟ διερεύνησαν τις επαφές του κοριτσιού και χορήγησαν προφυλακτική αγωγή σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και σε επαγγελματίες υγείας.
Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένει στη Μυτιλήνη για περαιτέρω διερεύνηση. Ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων του καταυλισμού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας