Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μεγάλο το ενδιαφέρον από διεθνή ΜΜΕ για τις βουλευτικές εκλογές

Μεγάλο το ενδιαφέρον από διεθνή ΜΜΕ για τις βουλευτικές εκλογές

Εντονότατο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για την κάλυψη των βουλευτικών εκλογών, γεγονός που εντυπωσίασε και τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, που επισκέφθηκε το κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο. Περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διαπίστευσης για την κάλυψη των εκλογών, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί...

Εντονότατο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για την κάλυψη των βουλευτικών εκλογών, γεγονός που εντυπωσίασε και τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, που επισκέφθηκε το κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Είδα τις εγκαταστάσεις κι εκείνο που κυρίως με εντυπωσίασε είναι το οτι σ΄αυτές τις εκλογές έχουμε ένα διπλασιασμό των αντιπροσώπων ξένουκυρίωςτύπου που ήρθε να παρακολουθήσει τις εκλογές. Αυτό δείχνει οτι η Ελλάδα εξακολουθεί να ενδιαφέρει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αυτό θέλω να πιστεύω οτι είναι θετικό και τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι τέτοια ώστε να είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που διενεργήθηκαν», δήλωσε ο υπουργός εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα υψηλά επίπεδα ετοιμότητας.

Περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διαπίστευσης για την κάλυψη των εκλογών, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, αφού οι αιτήσεις συνεχίζονται.

Το κέντρο Τύπου, το οποίο έχει οργανώσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα λειτουργήσει στο Ζάππειο Μέγαρο έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, καθώς και των ανταποκριτών Ξένου Τύπου που θα καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το κέντρο Τύπου διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες εργασίας συνολικής χωρητικότητας 300 θέσεων, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και έξι τερματικά του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Επίσης, υπάρχει αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σχεδόν 400 εκπρόσωποι ΜΜΕ είχαν ήδη διαπιστευτεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για την κάλυψη των εκλογών υπάρχει από διεθνή ΜΜΕ και ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Ελλάδα. Ειδικότερα, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διαπίστευσης, ενώ οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονται.

Ο κ. Μανιτάκης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις ενημερώθηκε από τον υφυπουργό παρά τη πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ροδόλφο Μορώνη σε ό,τι αφορά την οργάνωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει καλή μετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής, καθώς και ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα οδηγήσουν σε διακυβέρνηση της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο