Βούτσης για κάλπες: «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης»
Προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο «βλέπει» υπό την κατάσταση που διαμορφώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» λέει ο Ν.Βούτσης, επισημαίνοντας πως κατά την ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη η κυβέρνηση βρέθηκε σε απόσταση τριών ψήφων από την πτώση.
Προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο «βλέπει» υπό την κατάσταση που διαμορφώνεται ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης. «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» λέει ο Ν.Βούτσης, επισημαίνοντας πως κατά την ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη η κυβέρνηση βρέθηκε σε απόσταση τριών ψήφων από την πτώση.
«Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής -και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.
Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ο αριθμός των 120 βουλευτών.
Υπό αυτήν την έννοια και δεδομένου ότι στην ψηφοφορία της Τετάρτης οι ψήφοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν 123, μόλις τρεις πάνω από το συγκεκριμένο όριο, η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, κατά τον κ. Βούτση.
Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως υπάρχει «ένα θέμα πολιτικής και θεσμικής δέσμευσης που αφορά στην ανάκτηση της κανονικότητας στην οικονομία», αλλά και προβλήματα πολιτικής ηθικής από τη στιγμή που «ο πρωθυπουργός υπέγραψε μία συμφωνία με την οποία διαφωνούμε -όπως και ο ίδιος στην ουσία της- κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442