Οι Anonymous λανσάρουν το αντίπαλο δέος στο Facebook
Η ιστοσελίδα Minds.com ευαγγελίζεται κοινωνική δικτύωση αλλά -σε αντίθεση με το Facebook- προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία της ιδιωτικότητας του χρήστη του
Μια νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης φιλοδοξεί, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, να αποκαθηλώσει το Facebook από την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ανά τον κόσμο χρηστών.
Η ιστοσελίδα Minds.com, που δημιούργησαν οι γνωστοί χάκερ Anonymous, ελπίζει, όπως λέει, να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, αποφεύγοντας τα «φακελώματα» και τις παραβιάσεις ιδιωτικότητας των χρηστών για τα οποία κατηγορείται ο ιστότοπος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Το Minds.com θα διαθέτει όλες τις επιλογές που υπάρχουν στα μέχρι στιγμής γνωστά δίκτυα τύπου Facebook ή Twitter: θα υπάρχουν followers («ακόλουθοι»), ενώ θα επιτρέπονται σχόλια κι αναρτήσεις.
Η διάφορα είναι πως, όπως ισχυρίζονται οι Anonymous, ο στόχος της νέας ιστοσελίδας δεν είναι να βγάλουν χρήματα απ’ αυτό ή να συγκεντρώσουν δεδομένα και πληροφορίες για τον κάθε χρήστη του.
Για το λόγο αυτό και όλες οι αναρτήσεις ή τα σχόλια θα είναι κρυμμένα (encrypted) από τις διαφημιστικές εταιρίες ή άλλους που πιθανόν θα είχαν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.
Επίσης, η ιστοσελίδα θα «ανταμείβει», τρόπον τινά, τους χρήστες της για τον τρόπο που αυτοί λειτουργούν διαδραστικά μέσα στο Minds.com: όσο πιο δραστήρια συμμετοχή έχουν με σχόλια ή αναρτήσεις, τόσους περισσότερους πόντους θα λαμβάνουν μέσω ενός ιδιότυπου point system.
Η ιστοσελίδα έχει λανσαριστεί εδώ και λίγο καιρό, ενώ υπάρχει και το αντίστοιχο app για κινητά τηλέφωνα.
Μάλιστα, στον ιστότοπο theartofrevolution.org που πρόσκειται φιλικά στους Anonymous, έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα: «ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε ώστε το Minds.com να γίνει ένα κοινωνικό δίκτυο από τους ανθρώπους και για τους ανθρώπους».
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442