«Antigone Reloaded» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Με την παράσταση «Antigone Reloaded», εμπνευσμένη από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα «Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις», σε συνεργασία με μεγάλα ξένα πανεπιστήμια. Η παράσταση, προϊόν συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων πανεπιστημίων της Φινλανδίας, ανεβαίνει στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο Θέατρο του ΙΜΚ, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία του Γιάννε Πέλλινεν.
Με την παράσταση «Antigone Reloaded», εμπνευσμένη από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα «Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις», σε συνεργασία με μεγάλα ξένα πανεπιστήμια.
Η παράσταση ανεβαίνει στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο Θέατρο του ΙΜΚ, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία του Γιάννε Πέλλινεν και αποτελεί προϊόν συνεργασίας φοιτητών των δύο μεγαλύτερων πανεπιστημίων της Φινλανδίας: του Πανεπιστημίου Τεχνών της Φινλανδίας (Ακαδημία Θεάτρου) και του Πανεπιστημίου Aalto (Σχολή Τεχνών, Σχεδίου και Αρχιτεκτονικής).
Η παράσταση θέτει μία σειρά προβληματισμούς που αφορούν στο ζήτημα της προσαρμογής μιας αρχαίας τραγωδίας στο σύγχρονο μετα-δραματικό πλαίσιο: ποια είναι η συνάφεια και το νόημα της μελέτης και του ανεβάσματος της Αντιγόνης σήμερα;
Επιπλέον, η παράσταση χειρίζεται τις θεματικές του θανάτου, της υπερβολής και της διχοτομίας ανάμεσα στο Απολλώνιο και το Διονυσιακό. Μελετά και συνδυάζει το κείμενο και τους χαρακτήρες του Σοφοκλή, την εικονογραφία της ποπ κουλτούρας, τη μουσική ως οργανικό στοιχείο της υποκριτικής και δραματουργίας, και τελικά το ερώτημα της προσωπικής ή στενής προσέγγισης ενός πολιτικού ζητήματος. Στόχος της διαδικασίας των προβών είναι η κατασκευή ενός πλήρους και ασυμβίβαστου έργου τέχνης, μέσω της έρευνας και της αμοιβαίας δημιουργικής διαδικασίας ανάμεσα σε διαφορετικές σχολές και θεωρίες.
Η παράσταση θα ανέβει στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κράτηση θέσεων: Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-14:00, τηλ.: 210 34 18 579
Σεμινάριο και εργαστήρια
Παράλληλα, οι προσκεκλημένοι ακαδημαϊκοί φορείς επιμελούνται μία σειρά εργαστηρίων, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, με τους Δρ. Μάρκους Φάγκερουντ, Δρ. Λίισα Ίκονεν, Δρ. Τόμι Χουμαλίστο και Άννε Νίμελλ, καθώς και σεμινάριο του Δρ. Μίικα Λούοτο, Λέκτορα Φιλοσοφίας στην Ακαδημία Θεάτρου του Πανεπιστήμιου των Τεχνών του Ελσίνκι, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η επανεφεύρεση της Αρχαίας Ελλάδας», στη βάση στοχασμών των Χέλντερλιν και Νίτσε.
Τα εργαστήρια ασχολούνται με τις θεματικές της θεατρικής σκηνής ως μουσικού οργάνου, της αρχαίας κωμωδίας, και της ανάλυσης του Χορού στο αρχαίο δράμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά
- Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τις υποκλοπές: Προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων
- «Έφυγε» η «φωνή του σνούκερ», ο θρυλικός Τζον Βίργκο (vids, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442