Το Λονδίνο βλέπει «λάθος μήνυμα» εάν δεν επαναπροωθούνται μετανάστες
Την αντίθεσή της στην προσέγγιση των Βρυξελλών στο ζήτημα του μεταναστευτικού ξεκαθαρίζει η βρετανική κυβέρνηση, αντιδρώντας, αρχικά, στα σχετικά με την επαναπροώθηση. Το Λονδίνο καλεί να δημιουργούν «ασφαλή σημεία» στη βόρεια Αφρική, στα οποία θα επαναπροωθούνται αποκλειστικά οικονομικοί μετανάστες (και όχι πρόσφυγες), με την βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών να υποστηρίζει ότι η αναφορά από τις Βρυξέλλες πως δεν θα επεναπροοωθείται κανείς παρά τη θέλησή του στέλνει «λάθος μήνυμα».
Την αντίθεσή της στην προσέγγιση των Βρυξελλών στο ζήτημα του μεταναστευτικού ξεκαθαρίζει η βρετανική κυβέρνηση, αντιδρώντας, αρχικά, στα σχετικά με την επαναπροώθηση.
Το Λονδίνο καλεί να δημιουργούν «ασφαλή σημεία» στη βόρεια Αφρική, στα οποία θα επαναπροωθούνται αποκλειστικά οικονομικοί μετανάστες (και όχι πρόσφυγες), με την βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών να υποστηρίζει ότι η αναφορά από τις Βρυξέλλες πως δεν θα επεναπροοωθείται κανείς παρά τη θέλησή του στέλνει «λάθος μήνυμα».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει την Τετάρτη τις προτάσεις της για το μεταναστευτικό, στην σκιά των πρόσφατων τραγωδιών στη Μεσόγειο. Η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι θα προτείνει κατανομή προσφύγων στις χώρες της ΕΕ βάσει ποσόστωσης για κάθε χώρα, κάτι στο οποίο ήδη η Βρετανία -μαζί με άλλες χώρες, όπως η Ουγγαρία- έχει δηλώσει προκαταβολικά την αντίθεσή της.
Σε άρθρο της που δημοσιεύεται την Τετάρτη στους Times, η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι επέκρινε τη γενικότερη προσέγγιση των Βρυξελλών. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα όσα είπε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι στον ΟΗΕ, η οποία είχε τονίσει πως κανείς δεν θα επαναπροωθείται παρά τη θέλησή του.
«Τέτοια προσέγγιση θα λειτουργούσε μόνο ως επιπλέον παράγοντας που θα προσελκύσει και άλλους στη Μεσόγειο και θα ενθαρρύνει περισσότερους να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο» αναφέρει η Μέι.
Αντιθέτως, υποστηρίζει, θα έπρεπε να δημιουργούν «ασφαλή σημεία» στις ακτές της βόρειας Αφρικής, όπου θα επαναπροωθούνται όσοι μετανάστες έχουν αποκλειστικά «οικονομικά κίνητρα».
Η βρετανίδα υπουργός επανέλαβε την αντίθεση του Λονδίνου στην κατανομή προσφύγων βάσει ποσόστωσης, αναφέροντας πως «πρέπει να αντισταθούμε, και θα αντισταθούμε, στις εκκλήσεις για υποχρεωτική μεταφορά και μετακίνηση μεταναστών εντός της Ευρώπης», με το επιχείρημα πως «κάτι τέτοιο θα ενίσχυε μόνο τα κίνητρα για τις εγκληματικές ομάδες των δουλεμπόρων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)








































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442