Σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ μελετά η διοίκηση του Οργανισμού
Σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ επεξεργάζεται η νέα διοίκηση του Οργανισμού. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του, η αναδιοργάνωση έχει ως στόχο τη μετατροπή του σε δημόσιο φορά απασχόλησης και την υπέρβαση των προβλημάτων που προέκυψαν, από τη μεταφορά στον Οργανισμό των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Σχέδιο αναδιοργάνωσης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) επεξεργάζεται η νέα διοίκηση του Οργανισμού.
Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του ΟΑΕΔ, η αναδιοργάνωση έχει ως στόχο τη μετατροπή του σε δημόσιο φορά απασχόλησης και την υπέρβαση των προβλημάτων που προέκυψαν, από τη μεταφορά στον Οργανισμό των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Στο νέο σχεδιασμό περιλαμβάνονται προγράμματα διαρκούς αναμόρφωσης του προσωπικού, καθώς και η συγκρότηση επιτελικής ομάδας σχεδιασμού και αξιολόγησης που θα αναλάβει τη χάραξη των πολιτικών του Οργανισμού.
Προβλέπεται, επίσης, η ενίσχυση του τμήματος στατιστικής του ΟΑΕΔ και η σταδιακή αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επανεξετάζονται, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων με επιταγή κατάρτισης (voucher), καθώς η νέα διοίκηση εκτιμά ότι τα προγράμματα τα οποία εφαρμόστηκαν έως σήμερα, δημιούργησαν στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.
Στο μεταξύ, πέντε προγράμματα κατάρτισης και μαθητείας, τα οποία είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δράσης «εγγύηση για τη νεολαία», κρίθηκαν ως μη επιλέξιμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.
Τέλος, στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση των δράσεων του νέου ΕΣΠΑ. Η διοίκηση του Οργανισμού προσδοκά την ανακατανομή των πόρων και την ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Μάνσφιλντ – Άρσεναλ
- Πρεμιέρα στο Indian Wells για τη Σάκκαρη
- Κύπρος: Σε αναμμένα κάρβουνα η αγορά – Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στέλνουν τους καταναλωτές στα ράφια
- Από τον «Ειρηνοποιό» στην «Επιχείρηση Επική Οργή»: Ο δρόμος του Ντόναλντ Τραμπ προς τον πόλεμο
- «Ο νεότερος εαυτός μου υπήρξε κάθαρμα» – Ο «Αυθαίρετος» Χρήστος Βαλαβανίδης μέσα από τα δικά του λόγια
- Τα SOS για τα τεκμήρια διαβίωσης: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν
- Ολυμπιακός: Sold out το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Οι εναλλακτικές διαδρομές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442