Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron»: Η σκληρή μάχη, το ρομπότ και η Γιόχανσον

«Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron»: Η σκληρή μάχη, το ρομπότ και η Γιόχανσον

Μια μεγάλη μάχη με εντυπωσιακά εφέ περιμένει το ελληνικό κοινό. «Οι Εκδικητές» ανανεώνουν το ραντεβού τους μετά από τρία χρόνια και καταφθάνουν με την ταινία «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron», που κυκλοφορεί από τις 30 Απριλίου στις αίθουσες. Η περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής, που βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Marvel, φέρει και πάλι τη σκηνοθεσία […]

Μια μεγάλη μάχη με εντυπωσιακά εφέ περιμένει το ελληνικό κοινό. «Οι Εκδικητές» ανανεώνουν το ραντεβού τους μετά από τρία χρόνια και καταφθάνουν με την ταινία «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron», που κυκλοφορεί από τις 30 Απριλίου στις αίθουσες.

Η περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής, που βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Marvel, φέρει και πάλι τη σκηνοθεσία του Τζος Γουέντον. Στην ταινία οι «Εκδικητές» πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να νικήσουν τον Ultron, έναν τεχνολογικό εχθρό ορκισμένο να εξαφανίσει το ανθρώπινο είδος.



YouTube thumbnail

Σχολιάζοντας την ταινία, ορισμένα ξένα μέσα κάνουν λόγο για εντυπωσιακά εφέ και για πολλή ενέργεια, ενώ άλλα μιλούν για απλοϊκότητα και υπερβολική επίδειξη της δύναμης των υπερηρώων.

«Ο Ultron είναι μια έξυπνη και φιλοσοφημένη δημιουργία», αναφέρει το Hollywood Reporter, που, όπως σημειώνει, διαθέτει τη μικροψυχία του «κακού».

Μιλά, ακόμη, για ένα «καλά σχεδιασμένο ρομπότ» που μπορεί να θεωρηθεί και γοητευτικό, αλλά δεν είναι έτοιμο να κατακτήσει το σύμπαν. Οι Εκδικητές όμως θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν. Σύμφωνα με τον New Yorker, η ομάδα των «Εκδικητών» κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη ταινία του 2012 χωρίς να προσφέρει έναν συμπαγή επίλογο.

Στην ταινία εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ – Iron Man, Μαρκ Ράφαλο – Hulk, Κρις Έβανς – Captain America, Κρις Χέμσγουορθ – Thor, Σκάρλετ Γιόχανσον και Τζέρεμι Ρένερ. Αναφέρεται πως νέο και ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας είναι ότι ένας από τους πρωταγωνιστές εμφανίζεται να έχει γυναίκα και παιδιά.

Την ατμόσφαιρα θερμαίνει η σχέση ανάμεσα σε Γιόχανσον και Μαρκ Ράφαλο. Σε μια περίεργη, δε, σκηνή και οι δύο ομολογούν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά. Σαν ευχή αναφέρει ο Ράφαλο: «Σωματικά δεν μπορώ».

Μιλώντας για την εμπειρία της παρακολούθησης των «Εκδικητών», ο New Yorker σημειώνει πως η διάρκεια της ταινίας θυμίζει τον δραματουργό Ευγένιο Ο’Νηλ. Σε τρία στάδια «κινείται» ο θεατής. Πρώτα προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

Έπειτα συνειδητοποιεί ότι ποτέ δεν θα αντιληφθεί τι γίνεται και τέλος καταλαβαίνει ότι και αυτό που ήταν κατανοητό ήταν μηδαμινής ουσίας. Σύμφωνα με το New York Daily News, «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» είναι μια ταινία που βασίζεται στην κίνηση, και με «ύπουλο τρόπο» παντρεύει τα «μπράτσα με τη μαγεία».

Η ιστοσελίδα αφήνει, δε, αιχμές για το επίπεδο της ταινίας, καθώς αναφέρει ότι απευθύνεται σε εκείνους που απλά αναζητούν υπερήρωες. Παράλληλα, σημειώνει ότι η ταινία δίνει την αίσθηση του house party, ακόμη και όταν γίνεται καταθλιπτική, ενώ η δύναμη των υπερηρώων τονίζεται με την πρώτη ευκαιρία.

Για μια ζωντανή ταινία , που μπορεί μεν να μην είναι αριστούργημα, αλλά έχει μια δική του ενέργεια , και γυρνά το κοινό στα παιδικά του χρόνια, με εντυπωσιακά εφέ στη «βαλίτσα» της, κάνει λόγο ο Guardian.

Ο Observer, ωστόσο, είναι αρνητικά διακείμενος προς την ταινία, καθώς μιλά για «ψυχαγωγική ανοησία». Περνώντας στην «κατηγορία» οπτικά εφέ, αναφέρει ότι είναι «καλά όχι όμως εντυπωσιακά», με την αφήγηση να «ορίζεται από τα κοστούμια και όχι από τους χαρακτήρες».

Το Wired.UK. , με τη σειρά του, μνημονεύει τη μάχη του Iron Man με τον Ultron μιλώντας για εντυπωσιακά εφέ και για τις τρομακτικές διαστάσεις της συγκεκριμένης πάλης. Επισημαίνει, ακόμη, την παρουσία της Γιόχανσον στην ταινία που «χαρίζει μια ωραία νότα», ενώ δίνει την αίσθηση ότι πετά πάνω σε ραβδί.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο