Δουλέμπορος έριξε νεκρό μετανάστη στους καρχαρίες της Μεσογείου
Υπό κράτηση, με την κατηγορία - εκτός των άλλων - ότι έριξε το πτώμα μετανάστη στους καρχαρίες, βρίσκεται δουλέμπορος από τη Γουινέα, ο οποίος έφθασε με ομάδα μεταναστών στη Ραγκούζα της Σικελίας τη Δευτέρα.
Υπό κράτηση, με την κατηγορία – εκτός των άλλων – ότι έριξε το πτώμα μετανάστη στους καρχαρίες, βρίσκεται δουλέμπορος από τη Γουινέα, ο οποίος έφθασε με ομάδα μεταναστών στη Ραγκούζα της Σικελίας τη Δευτέρα.
Ο άτυχος μετανάστης, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, πέθανε από εισπνοή βενζίνης, η οποία χύθηκε επάνω του εξαιτίας της θαλασσοταραχής. Στη συνέχεια ωστόσο, ο δουλέμπορος φέρεται ότι έριξε το πτώμα στους καρχαρίες που ακολουθούσαν το σκάφος κατά τον διάπλου της Μεσογείου.
Την ίδια ώρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται, αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν καθημερινά να διασχίσουν τη Μεσόγειο, προκειμένου να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Σε διάστημα μόλις τριών ημερών, η ιταλική Ακτοφυλακή περισυνέλεξε περισσότερους από 5.500 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφη που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη Μεσόγειο.
Η τελευταία επιχείρηση της ιταλικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με τη διάσωση σχεδόν 700 μεταναστών που επέβαιναν σε επτά φουσκωτά σκάφη.
Την Παρασκευή διασώθηκαν περίπου 1.000 μετανάστες, ενώ την Κυριακή περισσότεροι από 500 έφτασαν στο Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας. Στη μεγάλη τους πλειονότητα πρόκειται γα πρόσφυγες από την Ερυθραία και τη Σομαλία. Μεταξύ αυτών ήταν και δεκάδες γυναίκες με μικρά παιδιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442