Με φόντο το θετικό έδαφος στη δυτική όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται προς ρεκόρ 15ετίας μερικές ώρες πριν το κλείσιμο την Παρασκευή. Συνέχεια της ανοδικής πορείας και μετά το άνοιγμα στη Wall Street.
Με φόντο το θετικό έδαφος στη δυτική όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν την Παρασκευή στα υψηλότερά τους επίπεδα την τελευταία 15ετία. Συνέχεια της ανοδικής πορείας και μετά το άνοιγμα στη Wall Street.
O πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε στις 412,93 μονάδες με άνοδο 0,92% ενώ ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 1% στις 3.816,76 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο Dax κατέγραψε την ισχυρότερη άνοδο μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών δεικτών, φτάνοντας στις 12.374,73 μονάδες με ενίσχυση 1,71%.
Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,06% στις 7.089,77 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,6% κλείνοντας στις 5.240,46 μονάδες. Τα γαλλικά στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής ήταν την Παρασκευή καλύτερα των αναμενόμενων, με την αμετάβλητη εικόνα να διαψεύδει τις εκτιμήσεις για μικρή υποχώρηση το Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα, στη Wall Street o Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,31% στις 17.985,73 μονάδες ενώ ο S&P κατέγραφε άνοδο 0,45% στις 2.091,18 μονάδες.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.