Φρανσουά Ολάντ: «Καλός συμβιβασμός» η συμφωνία στο Eurogroup
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε «καλό συμβιβασμό» τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για τέσσερις μήνες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε «καλό συμβιβασμό» τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για τέσσερις μήνες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
«Για την Ευρώπη και την Ελλάδα βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός», είπε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αγροτική Έκθεση, στο Παρίσι.
«Στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση. Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της. Η καλή λύση ήταν επίσης να της δώσουμε χρόνο ώστε να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων» πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει την Δευτέρα έναν κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτίθεται να αναλάβει οι οποίες θα εξεταστούν και θα εγκριθούν από τους πιστωτές της (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ).
«Η Ευρώπη από την πλευρά της πρέπει να δείξει αξιοπιστία αλλά επίσης και αλληλεγγύη. Αξιοπιστία, επειδή πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες τις χώρες […] Αλληλεγγύη, επειδή όταν υπάρχουν χώρες που υποφέρουν είναι θεμιτό να μπορούμε να τους συμπαρασταθούμε ζητώντας τους ταυτόχρονα να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους», εξήγησε ο γάλλος πρόεδρος.
«Η Ελλάδα έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Της ζητήθηκαν πολλές θυσίες. Τώρα, πρέπει να δοθεί χρόνος αλλά ταυτοχρόνως να τηρηθούν οι δεσμεύσεις επειδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι είναι αυτοί που επέτρεψαν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση» συνέχισε ο Ολάντ.
«Αναζητούμε πάντα με την Άνγκελα Μέρκελ τον σωστό συμβιβασμό, τη σωστή λύση. Και όταν καταφέρνουν να συμφωνήσουν η Γαλλία με τη Γερμανία, ενισχύεται όλη τη Ευρώπη» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά
- Η Γερμανία δεν ξυπνά από τον ενεργειακό της εφιάλτη
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
























![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442