Κατάθεση του ζεύγους Παναγόπουλου για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή
Τις καταθέσεις του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και της συζύγου του για την υπόθεση της απαγωγής του πρώτου, άκουσαν την Πέμπτη οι δικαστές του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι 18 κατηγορούμενοι ως μέλη του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος».
Τις καταθέσεις του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και της συζύγου του Κατερίνας Παναγοπούλου για την υπόθεση της απαγωγής του πρώτου, άκουσαν την Πέμπτη οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι 18 κατηγορούμενοι ως μέλη του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος».
Μεταξύ αυτών, οι βαρυποινίτες Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος.
Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα από τις 12 Ιανουαρίου 2009 όταν απήχθη, έως τις 20 του ίδιου μήνα, οπότε απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του με λύτρα 30 εκατ. ευρώ.
Στην κατάθεσή του ο εφοπλιστής τόνισε, όπως είχε συμβεί και στην πρωτοβάθμια δίκη, ότι οι απαγωγείς του, του είχαν φερθεί με πολλή ευγένεια, ενώ, όπως ανέφερε, φρόντισαν κατά την διάρκεια της κράτησης του να του δίνουν ανελλιπώς τα φάρμακα του «χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνεύσει η ζωή μου».
Η κ. Παναγοπούλου κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι η ψυχραιμία του συζύγου της είχε βοηθήσει στην καλή έκβαση της υπόθεσης.
Ανέφερε επίσης ότι ακόμη και τώρα όταν συζητούν με τον σύζυγο της την περιπέτεια που έζησαν, εκείνος της λέει για το σεβασμό και την καλοσύνη που του είχαν δείξει οι απαγωγείς του.
Υπενθυμίζεται ότι για την απαγωγή του εφοπλιστή έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ως ηθικοί αυτουργοί οι Π.Βλαστός και Ι.Σκαφτούρος και ως φυσικοί αυτουργοί οι Αρ.Κλεφτόγιαννης, Γ.Κατσαγιάννης, Απ.Πετράκης και Χαρ.Μουστάκας.
Το δικαστήριο είχε επιβάλει στους τέσσερις πρώτους, ποινή ισόβιας κάθειρξης για την απαγωγή του εφοπλιστή.
Η δικογραφία για την δράση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» περιλαμβάνει την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και άλλες πράξεις, όπως η δολοφονία του επιχειρηματία Ι. Γούσιου το 2008 στο Γαλάτσι, για την οποία καταδικάστηκαν σε δεύτερη ποινή ισοβίων οι Βλαστός και Σκαφτούρος, εκρήξεις κ.α.
Στο εδώλιο για την εγκληματική δραστηριότητα της ομάδας κάθεται και ο Βασίλης Στεφανάκος ο οποίος σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι οι Βλαστός, Σκαφτούρος και Στεφανάκος είναι εκ νέου κατηγορούμενοι ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης στην αποκαλούμενη υπόθεση των «νονών των φυλακών» που χειρίζονται οι ανακριτές Διαφθοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442