Λαφαζάνης: Σταματά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τόνισε, επίσης, ότι στόχος είναι η μείωση της τιμής του ρεύματος για τα νοικοκυριά.
Την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τόνισε, επίσης, ότι στόχος είναι η μείωση της τιμής του ρεύματος για τα νοικοκυριά.
«Θα προχωρήσουμε στη διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θα επανέλθει στο Δημόσιο, ως δημόσια επιχείρηση η οποία θα λειτουργήσει σε όφελος της ανάπτυξης και με κριτήρια αποκλειστικά παραγωγικά και περιβαλλοντικά. Θα είναι μια καινούργια ΔΕΗ, η οποία θα υποβοηθήσει σημαντικά την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση» δήλωσε στο Mega.
Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετύχει μείωση της τιμής του ρεύματος.
«Το θέμα δεν είναι να πουλήσουμε τη ΔΕΗ για να βάλουμε κάτι στον προϋπολογισμό, γιατί αυτά τα έσοδα τα πληρώνουμε ακριβά, διότι χάνουμε άλλα έσοδα από τα κέρδη της ΔΕΗ. Χάνουμε, επίσης, πολλά έσοδα από τον προσανατολισμό της ΔΕΗ, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε πανάκριβη ηλεκτρική ενέργεια και πανάκριβο φυσικό αέριο, που δεν βοηθά τη χώρα» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο
- Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την Όλγα Κεφαλογιάννη-Στο επίκεντρο η τουριστική περίοδος
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – «Είμαστε στον βυθό της αγοραστικής δύναμης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442