Bloomberg: Η εκδίκηση των δυσαρεστημένων της Ευρώπης
Η απογοήτευση των πολιτών σε πολλές χώρες της Ευρώπης απειλεί να επαναπροσδιορίσει τον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη το 2015 διαπιστώνει δημοσίευμα του Bloomberg. «Υπάρχει μόνο μια ζωή για να ζήσεις και εάν έχεις χάσει μια δεκαετία από αυτή, λόγω της κακής οικονομικής διαχείρισης, δεν πρέπει να μας καταπλήσσει ότι ο κόσμος χάνει το κουράγιο του και οι κυβερνήσεις χάνουν την υποστήριξη τους», δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.
Η απογοήτευση των πολιτών σε πολλές χώρες της Ευρώπης απειλεί να επαναπροσδιορίσει τον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη το 2015 διαπιστώνει σε δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως τονίζεται, εκκινώντας με τις εκλογές αυτής της Κυριακής στην Ελλάδα και κατευθυνόμενος δυτικά προς την Ιρλανδία μέσω Βρετανίας και την Ισπανία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι θα εκφράσουν την οργή τους στις εκλογές για θέματα που συμβάλλουν στη διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων και της ανεργίας, αλλά και στην εκτίναξη της μετανάστευσης σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ.
Το πρακτορείο φιλοξενεί απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους η πολιτική ελίτ της Ευρώπης έχει χάσει τα ίχνη των πολιτών, οι οποίοι αισθάνονται ανασφαλείς ανάμεσα σε όλες τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις. Στη βάση αυτή υποστηρίζουν πως υπάρχει αυξανόμενη αμφισβήτηση του πολιτικού κατεστημένου σε όλη την Ευρώπη.
Το Bloomberg αναφέρεται και σε δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν σύμφωνα με τον οποίο ο κόσμος έχει «φθαρεί» από τα περισσότερα από επτά χρόνια της κρίσης και δεν είναι πλέον πρόθυμος να ακολουθήσει την υφιστάμενη πολιτική τάξη.
«Ο κόσμος ανησυχεί. Ο κόσμος είναι κουρασμένος», δήλώσε ο Νούναν σε συνέδριο στο Δουβλίνο αυτή την εβδομάδα. «Υπάρχει μόνο μια ζωή για να ζήσεις και εάν έχεις χάσει μια δεκαετία από αυτή, λόγω της κακής οικονομικής διαχείρισης, δεν πρέπει να μας καταπλήσσει ότι ο κόσμος χάνει το κουράγιο του και οι κυβερνήσεις χάνουν την υποστήριξη τους», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442