Πίσω στη Γη τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
Δύο αστροναύτες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, μαζί με έναν βετεράνο Ρώσο κοσμοναύτη, προσεδαφίστηκαν με κάψουλα Soyuz στη στέπα του Καζακστάν, έπειτα από πεντέμισι μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)
Δύο αστροναύτες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, μαζί με έναν βετεράνο Ρώσο κοσμοναύτη, προσεδαφίστηκαν με κάψουλα Soyuz στη στέπα του Καζακστάν, έπειτα από πεντέμισι μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)
«Ήταν για μένα φρίκη και τιμή να περάσω 165 μέρες εκεί πάνω. Περιμένω με ανυπομονησία να επιστρέψω σπίτι» είπε ο αμερικανός Ράιντ Ουάισμαν λίγο πριν αναχωρήσει από το τροχιακό εργαστήριο.
Ο Ουάισμαν, μαζί με τον γερμανό Αλεξάντερ Γκερστ και τον ρώσο Μαξίμ Σουράφ, αναχώρησαν με στο Soyuz στις 02.31 την Κυριακή και έπεσαν με αλεξίπτωτο στο παγωμένο Καζακστάν, κοντά στο Αρκαλίκ, περίπου 3,5 ώρες αργότερα.
Επέβαιναν το ίδιο σκάφος με το οποίο είχαν φτάσει στον ISS στις 28 Μαΐου.
Το πρόγραμμα του σταθμού ήταν φορτωμένο τις τελευταίες εβδομάδες με την άφιξη ενός ρωσικού σκάφους ανεφοδιασμού Progress και την αναχώρηση του Dragon, ενός ρομποτικού φορτηγού της εταιρείας SpaceX που ανεφοδιάζει το συγκρότημα για λογαριασμό της NASA.
Στις 29 Οκτωβρίου, όμως, το πλήρωμα του σταθμού είδε σε ζωντανή μετάδοση την έκρηξη του πυραύλου της Orbital Sciences λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση με προορισμό τον ISS.
Στο σταθμό των 100 δισ. δολαρίων βρίσκονται τώρα δύο ρώσοι και ένας αμερικανός. Ακόμα τρία νέα μέλη πληρώματος προγραμματίζεται να φτάσουν στο συγκρότημα στις 23 Νοεμβρίου.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας