Noble: Ασύμφορη η δημιουργία σταθμών υγροποίησης αερίου στην Κύπρο
Η δημιουργία στην Κύπρο χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου είναι μια δαπανηρή επιλογή, που απαιτεί την ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς.
Η δημιουργία στην Κύπρο χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου είναι μια δαπανηρή επιλογή, που απαιτεί την ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή στην κυπριακή ΑΟΖ δεν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για χερσαίο τερματικό και η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι περιφερειακοί αγωγοί.
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο κ. Τόμιτς είπε ότι η Noble σχεδιάζει πρόσθετες γεωτρήσεις το 2015, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξεύρεσης περισσότερων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, τόσο από τη Noble, όσο και από άλλες εταιρείες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)





















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442