Antinazi Zone: Μειώθηκαν οι ρατσιστικές επιθέσεις, αυξήθηκαν οι ομοφοβικές
Κατά 55% έχουν μειωθεί οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις το εξάμηνο από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με το ημερολόγιο της Antinazi Zone - YRE. Ο λόγος της μείωσης μπορεί να αποδοθεί, όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο, στο μαζικό αντιφασιστικό κίνημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη φυλάκιση μελών της Χρυσής Αυγής. Αύξηση, ωστόσο, παρατηρείται στις ομοφοβικές επιθέσεις.
Συνολικά 24 φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις έχει καταγράψει από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο στο εξαμηνιαίο της ημερολόγιο η Antinazi Zone – YRE.
Από τις επιθέσεις αυτές οι 14 έγιναν σε Έλληνες, οι πέντε σε μετανάστες και άλλες πέντε σε στέκια, κοινωνικούς χώρους και τοπικά γραφεία κομμάτων της Αριστεράς.
Σύμφωνα με την Antinazi Zone-YRE καταγράφονται λιγότερες επιθέσεις το διάστημα αυτό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο εξαμηνιαίο ημερολόγιο επιθέσεων από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 τα περιστατικά βίας φέτος έχουν μειωθεί κατά 55%. Πέρσι-το συγκεκριμένο διάστημα-καταγράφτηκαν 62 επιθέσεις.
Σύμφωνα με το Antinazi Zone – YRE, ο λόγος της μείωσης των επιθέσεων μπορεί να αποδοθεί στο μαζικό αντιφασιστικό κίνημα που ξέσπασε μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη φυλάκιση μελών της Χρυσής Αυγής.
Ιδιαίτερη αύξηση, ωστόσο, παρατηρήθηκε στις ομοφοβικές επιθέσεις, όπου μέσα σε τρεις μήνες σημειώθηκαν πέντε κρούσματα.
Επίσης οι επιθέσεις το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν στην πλειοψηφία τους ξυλοδαρμοί, ενώ τα προηγούμενα χρόνια περιελάμβανα όπλα και μαχαίρια.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας