Μην επιλέγετε ονόματα όπως Ντάμπλντορ, λέει η Κίνα στους πολίτες της
Επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κίνας καλούν τους πολίτες να σκεφτούν προσεκτικά το αγγλικό όνομα που θα επιλέξουν, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κάνουν τη λάθος επιλογή. Τα κινεζικά ΜΜΕ προειδοποιούν τους Κινέζους να μην επιλέγουν ονόματα που μπορούν να προσβάλλουν ή που δεν έχουν κανένα νόημα. Το κείμενο καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα Ντάμπλντορ, Κάντι, Δράκος, Φις (δηλαδή ψάρι) ή Λόιερ (δικηγόρος).
Επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κίνας καλούν τους πολίτες να σκεφτούν προσεκτικά το αγγλικό όνομα που θα επιλέξουν, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κάνουν τη λάθος επιλογή.
Συχνά, οι Κινέζοι επιλέγουν ένα αγγλικό όνομα για τις επαγγελματικές ή προσωπικές τους επαφές με τη Δύση.
Τα κινεζικά ΜΜΕ προειδοποιούν τους Κινέζους να μην επιλέγουν ονόματα που μπορούν να προσβάλλουν ή που δεν έχουν κανένα νόημα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CCTV, την οποία επικαλείται το BBC, οι Κινέζοι θα πρέπει να αποφεύγουν φανταστικά ονόματα (όπως Ντάμπλντορ), λέξεις με σεξουαλική σημασία ή τυχαίες λέξεις όπως Δράκος, Φις (ψάρι) ή Λόιερ (δικηγόρος), που θα μπορούσαν να κάνουν κακό στον χρήστη τους, «ειδικά εάν θέλετε να σας πάρει τηλέφωνο εκείνη η σοβαρή νομική εταιρεία στην Αμερική».
Όπως αναφέρεται στο συμβουλευτικό κείμενο, το όνομα θα πρέπει να περιέχει «ένα συναίσθημα ή μια ιδέα για το τι είδους άνθρωπος είστε και από πού προέρχεστε».
Οι γυναίκες καλούνται να σκεφτούν σοβαρά πριν επιλέξουν ονόματα… τροφίμων που -όπως αναφέρει το κείμενο- μπορούν να παραπέμπουν «σε ονόματα στρίπερ». Τέρμα, λοιπόν, τα Κάντι, Λόλι ή Σούγκαρ, φέρεται να συμβουλεύει η Κίνα.
Αλλά και για τους άνδρες υπάρχει αντίστοιχη συμβουλή: να αποφεύγονται ονόματα «που χρησιμοποιούνται ως σλανγκ για τα ανδρικά γεννητικά όργανα… επομένως να αποφεύγετε πάντα οτιδήποτε ακούγεται σαν «Μπάνι Ουάνγκ»», τονίζει η ιστοσελίδα.
Αντί γι’ αυτό η ιστοσελίδα τούς καλεί να επιλέξουν ένα «παραδοσιακό» όνομα, όπως Κάθριν, Ελίζαμπεθ, Ουίλιαμ ή Τζορτζ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας