Ντ.Μπακογιάννη: Να μην αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ
«Δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ» επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ άφησε αιχμές για έλλειψη διαλόγου στους κόλπους τoυ κόμματος. Η ίδια τάχθηκε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ» επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ άφησε αιχμές για έλλειψη διαλόγου στους κόλπους τoυ κόμματος, ως παράδειγμα έφερε το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, αλλά όχι του γάμου, για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, επισημαίνοντας ότι «Είναι μια από τις υποχρεώσεις που έχουμε και είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν μπορούμε να μην κουβεντιάζουμε τα θέματα».
Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα, η οποία -όπως είπε- δεν έχει επιχειρήματα επί του συγκεκριμένου θέματος.
Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ, η κεντροαριστερά δεν είναι αξιόπιστος πόλος, δεν έχει λιμάνι, ενώ η κεντροδεξιά έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
«Αν θέλει μπορεί και πρέπει να εκφράσει όλη την παράταξη ο Αντώνης Σαμαράς» επισήμανε.
Η ίδια δήλωσε «παραταξιακή»: «Υπήρξα παραταξιακή σε όλη τη μου τη ζωή· όλη μου τη ζωή πολεμούσα για μια μεγάλη παράταξη, υπό συγκεκριμένες προϋπόθεσης βεβαίως… Πιστεύω στο “όλον”».
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε δε ότι «υπάρχουν 180 βουλευτές» και παρατήρησε ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την έρευνα πρέπει να είναι ανθεκτικός στις κρίσεις, λένε οι περιφέρειες
- Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 54χρονου
- Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 58χρονου που πυροβόλησε γυναίκα
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Έπρεπε να τον είχα κλοτσήσει πιο δυνατά. Το άξιζε – Αμετανόητος αντιφασίστας, ο θρύλος Καντονά στις Κάννες
- Αμηχανία και νεύρα από Μαρινάκη μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο Δημητριάδης – «Βλέπω κάποιους ευαίσθητους να ενοχλούνται»
- Λέσβος: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – Διεκδικούν εμβολιασμό για τον αφθώδη πυρετό και αποζημιώσεις
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-143x85.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442