Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές της έβδομης ειδικής διαδρομής του Ράλλυ Φιλανδίας.
Ένα κόκκινο Toyota GT86 με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς διήνυσε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της ειδικής διαδρομής λίγο πριν βρεθούν σε αυτή οι αγωνιζόμενοι.
Πίσω από το τιμόνι του τετρακίνητου GT86 βρέθηκε ο Tommi Makkinen, ο οποίος άλλωστε συμμετείχε και στην εξέλιξη του συγκεκριμένου πρωτότυπου.
Aν και ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyota, δεν θέλησε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν την ιαπωνική φίρμα να επιστρέφει και μάλιστα σύντομα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει συνέχεια στην παράδοση που διαθέτει η Toyota στους αγώνες.
«Ως επικεφαλής της εταιρείας επιθυμώ να δώσω συνέχεια σε αυτή την παράδοση, ωστόσο, η Toyota είναι μια μεγάλη εταιρεία και κανείς δεν ακούει τον Πρόεδρό της. Συνεπώς, θα πρέπει να αποδείξω σε όλους πως η Toyota χρειάζεται τους αγώνες ώστε να κατασκευάζει ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα. Ο βασικός στόχος μας είναι να δημιουργούμε οπαδούς της αυτοκίνησης και τα καλύτερα αυτοκίνητα».
«Στις αρχές του χρόνου συνάντησα τον Tommi στην Ιαπωνία. Με προσκάλεσε να παρακολουθήσω έναν αγώνα WRC και μοθυ πρότεινε να οδηγήσω στη Φιλανδία όπου υπάρχουν αρκετοί ενδιαφέροντες δρόμοι».
«Έτσι, λοιπόν, του ζήτησα να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο για μένα. Και αυτό είναι το κόκκινο GT86 που οδήγησε με εμένα στο κάθισμα του συνοδηγού. Αλλά δεν είχα σημειώσεις. Απλώς το απήλαυσα. Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος που γνώρισα το WRC από αυτή τη θέση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyota.
Mε τη σειρά του ο T. Makkinen στάθηκε στις αναμνήσεις που ξύπνησε το σύντομο πέρασμά του από την έβδομη ειδική διαδρομή του Ράλλυ Φιλανδίας, 11 χρονιά μετά την τελευταία παρουσία του εκεί.