Πέθανε ο μαέστρος Λόριν Μααζέλ
Σε ηλικία 84 ετών άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή ο αμερικανός αρχιμουσικός Λόριν Μααζέλ. Όπως ανακοινώνει η επίσημη ιστοσελίδα του, ο θάνατος επήλθε στο σπίτι του στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αποδόθηκε σε επιπλοκές που ακολούθησαν την πνευμονία από την οποία προσβλήθηκε πρόσφατα.
Σε ηλικία 84 ετών άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή ο αμερικανός αρχιμουσικός Λόριν Μααζέλ. Όπως ανακοινώνει η επίσημη ιστοσελίδα του, ο θάνατος επήλθε στο σπίτι του στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αποδόθηκε σε επιπλοκές που ακολούθησαν την πνευμονία από την οποία προσβλήθηκε πρόσφατα.
Ένας από τους διασημότερους μαέστρους της εποχής μας και παράλληλα βιολονίστας και συνθέτης, ο Μααζέλ αφιέρωσε τη ζωή του στην μουσική την οποία υπηρέτησε περισσότερα από 75 χρόνια.
Αμερικανός δεύτερης γενιάς, γεννήθηκε στο Παρίσι στις 6 Μαρτίου 1930. Αρχισε να παίρνει μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών ενώ δυο μόλις χρόνια αργότερα, άρχισε να σπουδάζει και διεύθυνση ορχήστρας. Μεταξύ εννέα και 15 ετών είχε ήδη διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και την Συμφωνική NBC κατόπιν προσκλήσεως του θρυλικού Αρτούρο Τοσκανίνι.
Στη διάρκεια της μακράς καριέρας του ο Μααζέλ -τον οποίο είχαμε δει επανειλημμένως στην Ελλάδα, τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όσο και στο Ηρώδειο αλλά και στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης- διηύθηνε περισσότερες από 150 ορχήστρες σε περίπου 5000 συναυλίες και παραστάσεις όπερας.
Εντυπωσιακή υπήρξε επίσης και η παρουσία τους στη δισκογραφία με περισσότερες από 300 ηχογραφήσεις πολλές από τις οποίες τιμήθηκαν με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που επηρεάζονται
- Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία
- Τσουκαλάς: Δικαίωση της στάσης του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τόκο στη βασική οφειλή
- Ερμού: Τραυματίστηκε γυναίκα από πτώση γυψοσανίδας
- Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Κουαμέ
- Ηλεία: Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης
- ΗΠΑ – Ιράν: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στο Ομάν – Η Τεχεράνη δηλώνει «έτοιμη» να υπερασπιστεί τον εαυτό της
- «Δεν έχει να κάνει με αυτόν τον ηλίθιο, αλλά με εμένα»: Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον για το bullying που δέχτηκε στα γυρίσματα μιας ταινίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442